logo_biz__ Підняти економіку. Кубів розповів про План Маршалла для України

 
 Facebook
План Маршалла для України передбачає інвестиції по $5 млрд на рікПлан Маршалла для України передбачає інвестиції по $5 млрд на рік

План Маршалла для України розрахований на 10 років і в середньостроковій перспективі (2018-2020 роках) передбачає виділення по $5 млрд на рік.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку Степан Кубів, передає агентство Інтерфакс-Україна.

"Ми погодили пріоритети діяльності, які лягають в площину інфраструктурних проектів, енергоефективності, цифрової економіки через призму малого бізнесу", - сказав він.

За словами Кубіва, пріоритетними будуть інфраструктурні проекти, напрямки енергоефективності, цифрової економіки.

Екс-прем'єр Литовської Республіки Андрюс Кубілюс, який провів зустріч з Кубівим і є співавтором Плану Маршалла для України, зазначив, що за умови отримання Україною щорічних інвестицій у сумі $5 млрд зростання її економіки складе 6-8% ВВП.

План Маршалла для України - ініціатива українських, європейських та американських політиків у створенні програми реформ для України під гаслом Плану Маршалла для Європи після Другої Світової Війни.