LOGO_ Додаткова інформація Черкаського обкому Профспілки щодо КП "Черкасиводоканал".

Голова Технічного Секретаріату IAWD Дунайської Водної Програми Філіп Веллер просить віце-прем'єра Геннадія Зубка втрутитися в ситуацію на "Черкасиводоканалі".

Як інформують у КП "Черкасиводоканал", Голова Технічного Секретаріату IAWD Дунайської Водної Програми Філіп Веллер звернувся до Віце-прем’єр-міністра України Міністра регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка з проханням ознайомитися з ситуацією, що склалася навколо КП «Черкасиводоканал» та не допустити дестабілізації його діяльності.

 «Віце-прем’єр-міністру України

Міністру регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадію ЗУБКУ

 Шановний пане Зубко,

Дунайська Водна Програма (DWP), співдружність між Світовим Банком та Міжнародною Асоціацією компаній з водопостачання в площі басейну річки Дунай (IAWD), з 2014 року співпрацює з підприємствами сектору водопостачання та водовідведення України.

У період з 2014 по 2018 роки більш ніж 20 підприємств сектору водопостачання та водовідведення України приймали участь в проекті «Бенчмаркінг» Дунайської Водної Програми, включаючи КП «Черкасиводоканал».

Бенчмаркінг – це комплексне оцінювання підприємств, що базується на міжнародній сертифікованій методиці та їх порівняння в межах промислової групи. В цій задачі КП «Черкасиводоканал» протягом 2015-2017рр показувало як найвищий рівень показників ефективності на основі результатів оцінювання бенчмаркінгу в Україні, так і гідний рівень показників серед міжнародної групи підприємств (Австрія, Албанія, Бельгія, Болгарія, Великобританія, Греція, Данія, Косово, Норвегія, Нідерланди, Германія, Іспанія, Італія, Польща, Сербія, США, Сінгапур, Хорватія, Швеція, Швейцарія, Чорногорія, Фінляндія).

Отже, ми пишемо Вам, щоб повідомити про нашу стурбованість ситуацією, яка склалась на КП «Черкасиводоканал», так як з’явились пропозиції усунути директора комунального підприємства з цього підприємства. На нашу думку, директор Сергій Овчаренко – один з найдосвідченіших та висококваліфікованих директорів українських водоканалів.

Понад 20 років (40 років роботи на підприємстві) під керівництвом пана Овчаренка КП «Черкасиводоканал», попри складний стан житлово-комунальних підприємств України, забезпечувало мешканців Черкас цілодобовим високоякісним водопостачанням та водовідведенням.

За останнє десятиліття підприємство зазнало «відокремленої» модернізації України, приймаючи участь в інфраструктурних проектах Міжнародних Фінансових Установах і знаходячи внутрішні ресурси для постійного покращення, для того щоб забезпечити стабільність надання високоякісних послуг на довготривалий період.

Протягом кількох років співпраці з КП «Черкасиводоканал» ми бачили пана Овчаренка професійним менеджером, гідним і надійним міжнародним партнером, під чиїм керівництвом працюють кваліфіковані, добре обізнані спеціалісти, ніби гарно налаштований годинниковий механізм.

Тому ми звертаємось до Вас, пане Зубко, щоб познайомитись з поточною ситуацією на КП «Черкасиводоканал» та оцінити, чи запропоновані зміни, які вплинуть на якість послуги в м.Черкаси і секторі, потенційно неоправдано розглядаються та робляться.

 З повагою,

Філіп Веллер,
Голова Технічного Секретаріату IAWD
Дунайської Водної Програми»