ЦК Профспілки регулярно інформує профспілкові організації щодо міжнародної роботи, налагодження партнерських відносин  із закордонними профспілковими об’єднаннями, спорідненими профспілками, обміну досвідом боротьби за права людей праці та розвитку профспілкового.

Одним предметом постійної уваги є Інтернаціонал громадського обслуговування (PSI), впливове і авторитетне Міжнародне профспілкове об'єднання до якого наша Профспілка приєдналася у 1994 році.

Наразі ми маємо змогу більш детально ознайомитись з роботою цієї організації за допомогою започаткованої неї  Книги фактів PSI  «Боротьба за громадські послуги у фактах і цифрах – 2023», яка зібрала в собі статистичні дані, графіки, карти і цитати, які певною мірою допоможуть профактиву у глобальній боротьбі за якість громадських послуг і права людей праці.  Вона може стати універсальним посібником, який допоможе кинути виклик усталеним стереотипам та навчати членів профспілок сучасним методам роботи.

Автори  книги інформують читачів, що Інтернаціонал громадського обслуговування це глобальне профспілкове об’єднання працівників  громадського обслуговування, яке захищає інтереси понад 20 млн. працюючих чоловіків і жінок на всіх континентах, які надають життєво важливі громадські послуги у 150 країнах світу.

У сфері впливу цього профоб’єднання знаходяться сектори – охорони здоров’я, державного та муніципального управління, енергетики, комунального господарства, культури.

В своїй практичній роботі PSI та його членські організації намагаються вирішувати проблемні питання щодо приватизації, глобальних корпорацій, корупції, податкової політики, гендерної рівності, цифровізації, клімату тощо.

PSI організовує навчання профспілкових лідерів, проводить інформаційні кампанії та створює поглиблені аналітичні матеріали; доносить загальну профспілкову думку на важливих міжнародних глобальних форумах та запроваджує у профспілковій роботі цифрові інструменти.

 «Книга фактів» стане інструментом, який допоможе  діяти та зміцнювати аргументи на користь світу, в якому  якісні та доступні  громадські послуги і права працівників цієї сфери  ставляться вище за прибуток.

 

Ознайомитись з  перекладом Книги можна тут

 

Посилання на оригінал сайт PSI