Додаток

                                                                      до постанови пленуму ЦК Профспілки

                                                                      від 15.09.2022 № Пл - 4 - 4

 

РЕГЛАМЕНТ ПЛЕНУМУ

 Центрального комітету профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення   України

Розділ 1. Загальні положення

1.1. Порядок діяльності Центрального комітету профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості побутового обслуговування населення України (далі ЦК Профспілки)  визначається Статутом Профспілки та цим Регламентом.

1.2. Повноваження й порядок формування персонального складу ЦК Профспілки, черговість проведення його пленумів, їх правомочність і правомочність прийнятих ЦК Профспілки рішень визначено статтям 19,39, 40, 57 Статуту Профспілки.

1.3. Регламент пленуму ЦК Профспілки встановлює порядок:

- скликання і проведення пленумів ЦК Профспілки;

- підготовки матеріалів до розгляду на пленумі;

- розгляду та прийняття постанов пленуму ЦК Профспілки;

- утворення постійних і тимчасових комісій, робочих груп ЦК  Профспілки;

- вирішення інших питань внутрішньої діяльності ЦК Профспілки

1.4. Центральний комітет Профспілки набуває статутних повноважень після підтвердження Мандатною  комісією Профспілки правомочності його членів, про що приймається відповідне рішення з’їзду Профспілки. ЦК Профспілки здійснює свої повноваження до формування нового складу ЦК Профспілки.

 1.5. Пленуми ЦК профспілки проводяться, як правило, наживо, з 10 години ранку, протягом 3 – 4  годин, з перервою або без перерви на обід (за рішенням учасників пленуму).

            В умовах настання обставин непереборної сили (військові дії, природні чи техногенні катастрофи, запровадження надзвичайного стану, карантинних або протиепідемічних заходів тощо), які встановлюються законами та іншими нормативно-правовими актами України, пленуми ЦК Профспілки можуть проводитися в режимі відеоконференції (он-лайн) відповідно до порядку проведення пленумів в режимі відеоконференції (он-лайн) або в змішаній формі, що додається. 

1.6. В день проведення пленуму, перед його початком проводиться реєстрація членів ЦК Профспілки; свою участь у роботі пленуму вони засвідчують особистими підписами у списку, який є невід’ємною частиною протоколу пленуму ЦК Профспілки.

          Дані реєстрації є підставою для підтвердження правомочності пленуму ЦК Профспілки. За пропозицією лічильної комісії або членів ЦК профспілки в ході пленуму за рішенням ЦК Профспілки може бути проведена додаткова реєстрація.

1.7. У роботі пленуму ЦК Профспілки можуть брати участь члени Контрольно-ревізійної комісії Профспілки.

На запрошення Президії, Голови ЦК Профспілки можуть брати участь керівники органів державної влади, міжнародних та національних профцентрів, представники сторін соціального діалогу, органів місцевого самоврядування,  громадських організацій, керівники галузевих асоціацій, корпорацій, підприємств, профспілкові працівники та активісти.

1.8. Гласність пленумів ЦК Профспілки забезпечується шляхом опублікування в профспілкових засобах масової інформації повідомлення про їх проведення та прийняті рішення.

           Представники засобів масової інформації беруть участь у роботі пленуму ЦК Профспілки після попередньої акредитації, яку проводить загальний відділ ЦК Профспілки. Відмова в акредитації повинна бути вмотивованою.

          У разі перевищення представником ЗМІ повноважень, його акредитація може бути припинена у порядку, встановленому законодавством про пресу, про що повідомляється на пленумі ЦК Профспілки.

           Розповсюдження матеріалів пленуму ЦК Профспілки серед ЗМІ, акредитованих на пленумі, здійснюють уповноважені працівники апарату ЦК Профспілки.

1.9. За рішенням пленуму ЦК Профспілки можуть проводитися його закриті засідання для розгляду конкретно визначених питань. У закритому засіданні ЦК Профспілки беруть участь тільки члени ЦК Профспілки.

1.10. Вхід до зали засідань проводиться за посвідченням члена ЦК Профспілки, запрошенням або службовою перепусткою встановленого зразка.

1.11. Дотримання вимог цього Регламенту є обов’язковим для усіх членів ЦК Профспілки, осіб, які беруть участь у підготовці питань на пленум ЦК Профспілки, та осіб, запрошених на пленум.

Розділ 2. Порядок скликання пленуму ЦК Профспілки та підготовки документів, що вносяться на його розгляд

2.1. Пленуми ЦК Профспілки скликаються Президією ЦК Профспілки відповідно до ст.40 Статуту Профспілки з її ініціативи або на вимогу не менш як третини територіальних організацій згідно з рішенням їхніх виборних органів.

Рішення про скликання пленуму ЦК Профспілки, проєкт його порядку денного і дату проведення приймається Президією ЦК Профспілки і опубліковується в профспілкових засобах інформації, як правило, не пізніше як за місяць до його відкриття.

2.2. Членам ЦК Профспілки не пізніше ніж за 30 днів до пленуму, через територіальні організації Профспілки, надсилається персональний лист-запрошення за підписом Голови ЦК Профспілки або його заступника, в якому, окрім відомостей, зазначених у п. 2.1. Регламенту, повідомляється про час і місце проведення пленуму, умови реєстрації тощо.

2.3. Проєкт порядку денного пленуму ЦК Профспілки формується відділами та заступником Голови ЦК профспілки на підставі плану роботи ЦК Профспілки, пропозицій територіальних організацій профспілки, постійних комісій та членів ЦК Профспілки, Мандатної та Контрольно-ревізійної комісій Профспілки, узгоджується з Головою ЦК Профспілки і вноситься на розгляд Президії ЦК Профспілки.

2.4. Проєкти документів на розгляд пленуму ЦК Профспілки завізовані їх розробником подаються до загального відділу ЦК Профспілки не пізніше як за 20 днів до засідання.  

Проєкти постанов, які потребують висновків щодо їх відповідності законодавству, Статуту Профспілки, візуються юрисконсультом виконавчого апарату ЦК Профспілки, а в яких передбачено фінансові питання – головним бухгалтером виконавчого апарату ЦК Профспілки.

 

Якщо до підготовки питання на пленум залучалась постійна комісія ЦК Профспілки або спеціально утворена робоча комісія (група), то проєкти документів візуються керівником відповідної комісії (групи).

За наявності зауважень, окремої думки до проєкту постанови пленуму ЦК Профспілки вони викладаються на окремому аркуші і є невід’ємною частиною документів, що подаються на розгляд членів ЦК Профспілки.

2.5. Проєкти документів, що вносяться територіальними організаціями Профспілки, візуються їх керівниками, а членами ЦК Профспілки – особисто ними.

2.6. Проєкти основних (планових) документів надсилаються територіальним організаціям Профспілки для опрацювання з членами ЦК Профспілки даної території не пізніше як за 7 днів до пленуму ЦК Профспілки.

Поправки та пропозиції членів ЦК Профспілки до проєктів документів приймаються до розгляду, якщо вони надійшли до ЦК Профспілки не пізніше як за 3 дні до пленуму.

2.7. У випадку виникнення питання, не передбаченого проєктом порядку денного пленуму ЦК Профспілки, воно може бути внесеним до розгляду за рішенням пленуму під час затвердження порядку денного засідання. При цьому порядок підготовки проєктів постанов, подання пропозицій і поправок до них визначає пленум ЦК Профспілки.

Розділ 3. Ведення пленуму ЦК Профспілки

          3.1. Пленум ЦК Профспілки, як правило, відкриває Голова ЦК Профспілки, а за його відсутності - заступник Голови ЦК Профспілки або один із членів Президії ЦК Профспілки за її рішенням (далі Головуючий).

           При відкритті пленуму Головуючий інформує його учасників про присутність членів ЦК Профспілки та запрошених осіб. У разі потреби слово для інформації про зміни у складі ЦК Профспілки надається голові Мандатної комісії і пленум приймає відповідні рішення.

3.2. Засідання (пленум) ЦК Профспілки вважається правомочним, якщо в його роботі бере участь не менш як дві третини членів ЦК Профспілки (кворум).

3.3. Пропозиція про правомочність та відкриття пленуму ЦК Профспілки Головуючим ставиться на голосування. Після її ухвалення звучить Гімн Профспілки, який члени ЦК Профспілки виконують стоячи.

3.4. Головуючий вносить на розгляд пленуму пропозиції Президії ЦК Профспілки щодо кількісного та персонального складу робочої президії, інших робочих органів, порядку денного та порядку роботи пленуму, проводить голосування з цих питань.

3.5. Для доповіді, як правило, надається час до 30 хвилин, співдоповіді – до 20 хвилин, заключного слова – до 5 хвилин, для виступів – до 7 хвилин, повторних виступів та виступів при постатейному обговорені проєктів документів – до 3 хвилин, для виступів з процедурних питань, з мотивів голосування, з довідками – до 2 хвилин.

          Остаточне рішення щодо порядку денного, порядку роботи та розрахунки часу пленуму встановлюються членами ЦК Профспілки голосуванням.

3.6. Члени ЦК Профспілки, які бажають взяти участь в обговоренні питань порядку денного, можуть записатися на виступ заздалегідь або під час пленарного засідання, подаючи записки до секретаріату. Порядок надання слова для виступів визначається робочою президією пленуму.

           Член ЦК Профспілки, який виступає від мікрофону в залі, перед початком виступу повинен назвати своє прізвище, ім’я, по-батькові та територіальну організацію, від якої його делеговано.

 

3.7. Запрошеним слово надається Головуючим за згодою членів ЦК Профспілки.

3.8. З одного й того ж питання член ЦК Профспілки може виступити один раз. Слово для повторного виступу може надаватися лише в тому разі, коли з цього питання виступили усі бажаючі члени ЦК Профспілки.

3.9. Після завершення обговорення питання порядку денного й оголошення переходу до голосування слово може надаватися учасникам пленуму лише для внесення пропозицій з процедурних питань.

3.10. Головуючий:

- відкриває, веде засідання, оголошує перерви, закриває пленум;

- оголошує повну назву питання порядку денного, надає слово для доповідей, співдоповідей, інформації, виступів, оголошує наступного промовця, вносить на обговорення проєкти постанов та інших документів;

- ставить питання на голосування, оголошує його результати;

- забезпечує дотримання цього Регламенту усіма присутніми на засіданні, вживає заходів щодо підтримання порядку на пленумі;

- робить зауваження промовцеві у разі вживання ним образливих висловлювань чи перевищення часу, відведеного для доповіді чи виступу.     

Якщо промовець ігнорує зауваження, Головуючий може поставити на голосування питання про позбавлення його права подальшого виступу на цьому пленумі;

- уразі потреби оголошує перерву в роботі пленуму для проведення консультацій або нарад з керівниками територіальних організацій Профспілки.

3.11. Головуючий не коментує виступів і не дає їм оцінок.

3.12. У разі, коли промовець у доповіді, співдоповіді, інформації, виступі, припустився помилки або перекручування фактів, Головуючий зі своєї ініціативи або на прохання членів ЦК Профспілки зобов’язаний надати йому слово для уточнення, довідки чи спростування.

3.13. На час виступу Головуючого, а також під час розгляду питання щодо самого Головуючого ведення пленуму доручається іншому члену робочої президії пленуму ЦК Профспілки.

Розділ 4. Процедура розгляду питань порядку денного

пленуму ЦК Профспілки

4.1. Процедура розгляду питань порядку денного пленуму ЦК Профспілки включає:

- проголошення доповіді, співдоповіді, інформаційного повідомлення;

- запитання доповідачу і відповіді на них;

- виступи членів ЦК Профспілки та інших учасників пленуму;

- оголошення Головуючим про припинення обговорення та повідомлення про тих, хто  записався на виступ і не виступив;

- заключне слово доповідача, співдоповідача ( у разі потреби);

- виступ голови або іншого представника редакційної комісії, утвореної пленумом для підготовки проєкту постанови з обговорюваного питання;

- оголошення Головуючим пропозицій, які надійшли до робочої президії пленуму щодо питання, яке обговорюється, та будуть ставитися на голосування;

- оголошення та прийняття рішення про припинення обговорення питання;

- оголошення про перехід до голосування, визначення форми та організація процесу голосування;

- прийняття постанови пленуму ЦК Профспілки з питання, що обговорювалося.

 

4.2. У разі прийняття рішення про припинення обговорення питання порядку денного у зв’язку із закінченням відведеного для цього часу, Головуючий пропонує учасникам пленуму, які не виступили передати тексти їхніх виступів до секретаріату пленуму для подальшого додання цих текстів до стенограми пленуму ЦК Профспілки та реагування керівництва ЦК Профспілки на внесені пропозиції та зауваження.

4.3. Член ЦК Профспілки або група членів ЦК Профспілки можуть письмово подати на ім’я Головуючого свою окрему думку щодо прийнятої постанови. Подана під час пленуму окрема думка, включається до протоколу пленуму ЦК Профспілки.

Розділ 5. Прийняття постанов та організація голосування на пленумі ЦК Профспілки

5.1. Постанови пленуму приймаються простою більшістю голосів членів ЦК Профспілки, присутніх на засіданні, при наявності кворуму.

5.2. Рішення з питань обрання робочих органів пленуму ЦК Профспілки та з процедурних питань можуть прийматися без обговорення і постановами не оформлюються,  а зазначаються лише в протоколі пленуму.

           Процедурними вважаються питання, що стосуються порядку та способу розгляду питання на пленумі.

5.3. Форму голосування з кожного питання порядку денного (відкрите чи таємне) визначає пленум ЦК Профспілки перед початком голосування.

5.4. Відкрите голосування проводиться членами ЦК Профспілки картками для голосування, які їм вручаються відповідальними працівниками апарату ЦК Профспілки при реєстрації.

5.5. Голосування з питань визнання повноважень нових членів ЦК Профспілки, затвердження порядку денного засідання, обрання робочих органів пленуму (президії, секретаріату, лічильної, редакційної та інших комісій) проводиться у формі відкритого голосування.

5.6. Перед кожним відкритим голосуванням Головуючий формулює зміст питання, що буде ставитись на голосування.

5.7. Якщо на голосування ставиться декілька варіантів постанови чи окремої її частини, то Головуючий ставить їх на голосування в порядку надходження, а лічильна комісія фіксує лише голоси подані «за». Стосовно проєкту постанови, який набрав достатню для його прийняття кількість голосів, фіксується кількість членів ЦК Профспілки, які голосували проти прийняття постанови або утрималися.

5.8 У разі, коли до проєкту документа членами ЦК Профспілки вносилися поправки, голова редакційної комісії на пленумі перед розглядом цього проєкту інформує про їх врахування чи відхилення комісією.

5.9. У випадку, якщо редакційна комісія не підтримала поправок окремих членів ЦК Профспілки до проєкту документа, вони мають право наполягати на їх голосуванні та виступі для аргументування своєї пропозиції, а Головуючий після прийняття документа за основу ставить на голосування спочатку внесені членами  ЦК Профспілки поправки,а потім – документ в цілому.

5..10. Після оголошення початку відкритого голосування ніхто не може його переривати. З початку голосування і до оголошення його результатів слово нікому не надається.

5.11. При таємній формі голосування за дорученням лічильної комісії працівниками апарату ЦК Профспілки виготовляються бюлетені для таємного голосування.

5.12. Бюлетені мають бути однаковими за якістю паперу, кольором, змістом і не мати ніяких позначок, не передбачених рішенням лічильної комісії.

 5.13. Час, місце і порядок голосування визначаються лічильною комісією, про що її голова або представник повідомляє членам ЦК Профспілки.

5.14. Лічильна комісія перед початком таємного голосування перевіряє наявність кабін і опечатує скриньки для голосування.

5.15. Кожному членові ЦК Профспілки лічильною комісією видається один бюлетень під особистий підпис в реєстрі про одержання бюлетеня.

5.16. При підрахунку голосів недійсними вважаються бюлетені невстановленого зразка, ті, у яких залишено більше питань (варіантів питань) або більше кандидатур, визначених пленумом ЦК Профспілки. При виникненні сумнівів щодо дійсності бюлетеня питання вирішується лічильною комісією шляхом голосування.

5.17. Питання або прізвища, додатково вписані в бюлетені, при підрахунку голосів не враховуються і до протоколу лічильної комісії не вносяться.

5.18. Якщо в скриньках для голосування виявиться бюлетенів більше, ніж їх видано згідно з реєстром, усі бюлетені вважаються недійсними і проводиться повторне голосування.

5.19. За результатами таємного голосування лічильна комісія складає протокол, який підписують усі присутні на засіданні її члени.

           У разі незгоди будь-якого з членів комісії з протоколом, він у письмовій формі викладає свою думку, яка додається до протоколу пленуму ЦК Профспілки і оголошується на пленарному засіданні.

5.20. Про результати голосування голова лічильної комісії або визначений нею член комісії доповідає учасникам пленуму ЦК Профспілки; він також відповідає на запитання членів ЦК Профспілки.

5.21. На підставі повідомлення лічильної комісії пленум ЦК Профспілки приймає відповідну постанову.

5.22. Питання про повторне обговорення або повторне голосування уже прийнятої постанови може розглядатися, якщо за це проголосує не менш як третина членів ЦК Профспілки, присутніх на пленумі при наявності кворуму.

 Розділ 6. Оформлення документів, прийнятих  пленумом ЦК Профспілки 

6.1. Рішення ЦК Профспілки приймаються (ухвалюються) у формі постанов, заяв, резолюцій, звернень тощо, які підписуються Головою ЦК Профспілки.

6.2. Проєкти постанов та інших документів, до яких у ході обговорення і прийняття як постанов було внесено зміни й доповнення, голова редакційної комісії за своїм підписом передає керівництву  ЦК Профспілки для остаточного оформлення.

6.3. До текстів прийнятих постанов ЦК Профспілки не можна вносити зміни (крім редакційних) і доповнення, за які члени ЦК Профспілки не голосували.

6.4. Відредаговані постанови ЦК Профспілки та додатки до них візуються заступником Голови ЦК Профспілки, відповідальним працівником апарату ЦК Профспілки, до функціональних обов’язків якого входять питання, що розглядалися, та у разі необхідності – головою відповідної постійної комісії ЦК Профспілки і не пізніше, як через три робочі дні після пленуму, подаються на підписання Голові ЦК Профспілки.

6.5. Постанови та інші документи, прийняті пленумом ЦК Профспілки, тиражуються і розсилаються згідно із списком розсилки не пізніше як у десятиденний термін після їх ухвалення.

6.6. Хід розгляду питань оформляється протоколом пленуму ЦК Профспілки, який підписується Головою ЦК Профспілки або іншим Головуючим на пленумі.

6.7. Оформлення протоколу, стенограми, інших документів пленуму ЦК Профспілки, їх збереження здійснюється відповідно до вимог діловодства в апараті ЦК Профспілки.

Розділ 7. Робочі органи пленуму ЦК Профспілки

7.1. Робоча президія пленуму:

7.1.1. Роботою пленуму ЦК Профспілки керує робоча президія, яка обирається пленумом зі складу членів ЦК Профспілки. Пропозиції щодо кількісного та персонального складу робочої президії вносяться Президією ЦК Профспілки.

7.1.2 До складу робочої президії пленуму, за ініціативою членів ЦК Профспілки, можуть обиратися  й інші члени ЦК Профспілки та запрошуватися представники органів державної влади, сторін соціального діалогу, галузевих асоціацій і корпорацій, профспілкових та громадських об’єднань, які беруть участь у роботі пленуму ЦК Профспілки. 

7.2. Секретаріат пленуму:

7.2.1. Секретаріат пленуму обирається за пропозицією Президії ЦК Профспілки для надання Головуючому допомоги у проведенні пленарних засідань, організаційного забезпечення зв’язку з членами ЦК Профспілки та іншими у часниками пленуму.

7.2.2. Секретаріат на своєму засіданні обирає зі свого складу керівника Секретаріату.

7.2.3. Секретаріат:

- приймає від учасників пленуму проєкти документів, пропозиції, листи, заяви, скарги, запитання, іншу письмову інформацію та передає робочій президії пленуму для розгляду;

- допомагає Головуючому формувати список виступаючих із урахуванням представництва від територіальних організацій, постійних комісій ЦК Профспілки, а також черговості надходження записок на виступ;

- інформує учасників пленуму про документи, листи, скарги, заяви тощо, які надійшли на його адресу, про хід їх проходження й розгляду.

7.2.4. Записи на виступи проводяться Секретаріатом після затвердження порядку денного пленуму. Бажаючий виступити подає до Секретаріату записку, вказавши в ній своє прізвище, ім’я, по-батькові, посаду та місце роботи, з якого питання порядку денного виступатиме.

7.3.Редакційна комісія пленуму:

7.3.1. Редакційна комісія обираються на пленумі для підготовки проєктів документів пленуму , їх остаточного редагування.

7.3.2. Кожна редакційна комісія на першому своєму засіданні обирає зі свого складу голову комісії.

7.3.3. Редакційні комісії можуть залучати до роботи над проєктами документів фахівців апарату ЦК Профспілки.

7.4. Лічильна комісія пленуму:

7.4.1. Для проведення відкритого й таємного голосування та визначення його результатів обирається лічильна комісія із членів ЦК Профспілки. До складу лічильної комісії не можуть обиратися особи, по кандидатурам яких проводиться голосування.

7.4.2. Лічильна комісія на першому своєму засіданні обирає зі свого складу голову, заступника голови і секретаря.

7.4.3. Для проведення підрахунку голосів під час відкритого голосування лічильна комісія визначає сектори залу засідання і закріплює за кожним із них членів комісії.

 

7.4.4. При проведені відкритого голосування члени лічильної комісії ведуть підрахунок голосів членів ЦК Профспілки з кожного питання (варіанту питання) у закріплених за ними секторах залу і передають дані для узагальнення голові лічильної комісії, який після підбиття підсумків оголошує його результати.

7.4.5. Для організації таємного голосування лічильна комісія визначає процедуру голосування, затверджує зразки бюлетенів для таємного  голосування, інформує про це членів пленуму.

7.5. Документи робочої президії, редакційних комісій, секретаріату і лічильної комісії пленуму після його закінчення передаються керівниками цих органів для подальшого опрацювання, оформлення та зберігання до загального відділу ЦК Профспілки.

 

 

 

__________________

                                                                

                                                                   

 

 

                                                                   Додаток

                                                                   До Регламенту пленуму ЦК Профспілки   

 

Порядок

 проведення пленумів ЦК Профспілки у режимі відеоконференції

 (он-лайн) або в змішаному режимі

 

  1. В умовах настання обставин непереборної сили ( військові дії, природні чи техногенні катастрофи, запровадження надзвичайного стану, карантинних або протиепідемічних заходів тощо), які встановлюються законами та іншими нормативно-правовими актами України, пленуми ЦК Профспілки можуть проводитьсь в режимі відеоконференції (он-лайн), або в змішаному режимі, крім питань, рішення яких приймаються шляхом таємного голосування.

        Рішення про проведення пленуму в режимі он-лайн приймає Голова ЦК Профспілки.

  1. Для організації участі членів ЦК Профспілки в пленарних засіданнях в режимі відеоконференції (он-лайн) організовуються студії в м. Києві (центральна студія) та територіальних організаціях  Профспілки (далі-студії).

        В окремих випадках члени ЦК Профспілки  можуть брати участь у роботі пленуму шляхом індивідуального підключення до відеоконференції.

  1. Технічна підтримка та організація проведення пленуму ЦК Профспілки в режимі відеоконференції (он-лайн) у м. Києві покладається на загальний відділ ЦК Профспілки.

         Забезпечення участі в роботі пленуму ЦК Профспілки в режимі відеоконференції (он-лайн) в територіальних організаціях, зокрема, організація студій та реєстрація членів ЦК Профспілки, покладається на керівників територіальних організацій Профспілки.

  1. Членам ЦК Профспілки за 20 днів до пленуму, через територіальні організації Профспілки, надсилається лист-запрошення за підписом Голови ЦК Профспілки або його заступника, в якому повідомляється про проведення пленуму ЦК Профспілки в режимі відеоконференції (он-лайн), час початку засідання, проєкт порядку денного тощо; проєкти документів надсилаються за 7 днів.
  2. Керівники територіальних профорганізацій за 5 днів до пленуму інформують членів ЦК Профспілки, які проживають на їх території, про місце  зібрання для участі в роботі пленуму  в режимі відеоконференції (он-лайн).
  3. Як правило, не пізніше ніж за 2 робочих дні до пленуму, ЦК Профспілки керівникам територіальних профорганізацій надсилаються ідентифікаційні дані для підключення до відеоконференції.
  4. У кожній студії голови територіальних профорганізацій перед початком пленарного засідання проводять реєстрацію членів ЦК Профспілки з отриманням їх особистого підпису. Про кількість зареєстрованих членів ЦК Профспілки у кожній студії голови територіальних профорганізацій повідомляють відповідальному за реєстрацію працівнику апарату ЦК Профспілки за 10 хвилин до початку пленуму.

        Дані  реєстрації є підставою для  правомочності проведення пленуму ЦК Профспілки.

         Голови територіальних організацій інформують також лічильну комісію у центральній студії про результати голосування з усіх питань порядку денного пленуму.

  1. Голосування з питань порядку денного та процедурних питань відбувається шляхом підняття руки; підрахунок голосів членів ЦК Профспілки, що знаходяться в центральній студії і біля екранів моніторів на місцях, здійснює лічильна комісія, яка обирається із числа членів ЦК Профспілки, присутніх в центральній студії.
  1. Рішення пленуму ЦК Профспілки приймається більшістю голосів його членів, які беруть участь у засіданні з правом голосу, за винятком  рішень про внесення змін до Статуту, що потребує не менш як двох третин голосів членів ЦК Профспілки за наявності кворуму.
  2. З питань, які потребують державної реєстрації, або з інших питань за рішенням пленуму ЦК Профспілки, кожен член ЦК Профспілки, що взяв участь у засіданні, свій голос засвідчує шляхом особистого підпису у формі, яка підтверджує голосування встановленого зразка (додається). Оригінали заповнених форм, які підтверджують голосування та оригінали реєстраційних списків членів ЦК Профспілки у триденний термін після пленуму надсилаються на адресу ЦК Профспілки.
  3. Заповнені форми для підтвердження голосування додаються до протоколу
  4. Члени ЦК Профспілки, які бажають взяти участь у обговоренні питань порядку денного, можуть звернутися до Головуючого шляхом підняття руки або письмового запиту у програмі для проведення відеоконференцій.
  5. У разі потреби Головуючий може оголосити перерву в роботі пленуму ЦК Профспілки для перепідключення до відеоконференції, проведення консультацій тощо.

За рішення пленуму ЦК Профспілки після перерви може бути проведено додаткову реєстрацію його учасників.

  1. Проголосовані як постанови ЦК Профспілки проєкти документів доопрацьовуються їх авторами впродовж не більш як 5 робочих днів, якщо пленумом не було встановлено інших термінів.

При доопрацюванні прийнятих постанов ЦК Профспілки не допускається  внесення до них доповнень і змін (крім редакційних), за які члени ЦК Профспілки  не голосували.

  1. Одночасно з проведенням пленуму ЦК Профспілки в режимі відеоконференції (он-лайн) здійснюється відеозапис його засідання і процедури голосування, який є невід’ємним додатком до протоколу пленуму ЦК Профспілки

 

 

______________

 

 

Г О Л О С

 

Я, член пленуму Центрального Комітету професійної спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України

 

 

(прізвище та ініціали)

 

при прийнятті шляхом опитувального голосування проєкту постанови пленуму ЦК Профспілки «Про ………..».

 

 

ГОЛОСУЮ:

 

 

 

«ЗА»                               ___________________________

                                                                          (підпис)

 

 

 

 

«ПРОТИ»                      ____________________________

                                                                (підпис)

 

 

 

«УТРИМАВСЯ»            ____________________________

     (підпис)

 

 

 

 

 

 

 

________________________

 

                  (дата)