Відповідно до Кодексу законів про працю України, Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», Законів України «Про оплату праці», «Про колективні договори і угоди», «Про охорону праці» , профспілкові організації здійснюють громадський контроль за додержанням законодавства про працю, який  охоплює питання контролю за своєчасністю та повнотою виплати заробітної плати, додержанням законодавства про працю та охорону праці, створенням безпечних і нешкідливих умов праці, належних виробничих та санітарно-побутових умов, забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям, іншими засобами індивідуального та колективного захисту. 

Загалом, здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю та правовий захист трудових прав і інтересів членів Профспілки є одним із пріоритетних напрямків та предметом постійної уваги усіх виборних органів Профспілки. Робота у цьому напрямку  проводиться  у тісній співпраці первинних, міських та територіальних організацій Профспілки з роботодавцями, місцевими  органами влади, відділеннями Національної служби посередництва і примирення, Державною службою з питань праці;  Центрального комітету - з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, галузевими асоціаціями та корпораціями, з Асоціацією міст України, з Кабінетом Міністрів України, Верховною Радою України, іншими органами виконавчої влади.

Значний обсяг правозахисної роботи виконують виборні органи  територіальних, міських та первинних  організацій Профспілки. Складовою цієї роботи є надання безоплатної правової допомоги членам Профспілки у формі усних та письмових консультацій, роз’яснень з питань трудового законодавства, складання позовних заяв та інших процесуальних документів, здійснення представництва інтересів членів Профспілки у судах, проведення профільного навчання з питань застосування трудового законодавства тощо.  Завдяки їх контролю за дотриманням галузевими підприємствами трудового законодавства та втручанню у випадках, коли воно порушується, права та інтереси спілчан в більшості випадків отримують захист та відновлюються.  За їх  організаційної та методичної підтримки проводяться  семінари та наради з правової тематики з профактивом, керівниками та спеціалістами підприємств, на яких  до слухачів доводяться новації в законодавстві про працю, зміни та доповнення до нормативних актів; надаються рекомендації щодо їх застосування.

Станом на  01 серпня 2019 року кадровий потенціал Профспілки, який здійснює контроль за додержанням законодавства про працю становить  149 інспекторів. 

За підсумками першого півріччя 2019 року інспекторами праці та повноважними представниками   проведено 182 перевірки додержання вимог законодавства про працю, якими було охоплено 220 юридичних осіб. В ході перевірок  виявлено 874 порушень трудового законодавства, зокрема: щодо  звільнення та переведення - 66, робочого часу - 33, часу відпочинку - 33, оплати праці - 648, праці жінок - 4, зміни істотних умов праці - 40, гарантій та компенсацій - 20, інші порушення - 30. Кількість працівників, права яких порушувалися, склала 11075 особи. З метою поновлення трудових прав членів Профспілки  було підготовлено та направлено 229 подань про усунення порушень, з яких 171 - надіслано роботодавцям, а решта 58 - органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування для належного реагування та вжиття відповідних заходів. Із загальної кількості виявлених порушень 381 порушення було усунуто.

За вказаний період фахівцями організацій Профспілки  було надано 13370 усних та письмових консультацій з правових питань, із яких 3281 - профспілковим організаціям, 10057 – членам  Профспілки. Складено 721 позовну заяву та інших процесуальних документів, представлено у судах та інших органах інтереси 1135 спілчан. На користь працівників було винесено 1113 судових рішень, із яких: 7 - з питань звільнення та переведення, 1104 - стосовно робочого часу та часу відпочинку, 2 - щодо оплати праці. Загальна сума стягнення на користь працівників склала 21,5 млн.грн.

Заслуговують на увагу окремі приклади правозахисної роботи територіальних організацій Профспілки за перше півріччя 2019 року.

Так, Запорізькою обласною організацією Профспілки,  проведено 39 перевірок додержання вимог законодавства про працю, в результаті яких виявлено 156 порушень, більша половина з яких - у сфері оплати праці. Кількість працівників, права яких було порушено, становила 3400 осіб. Проведено навчання з питань застосування трудового законодавства для членів Профспілки у 20 первинних профспілкових організаціях та 12 семінарів для профспілкових активістів, підготовлено 33 методичні матеріали. Надано правову допомогу 2840 членам Профспілки та 141 профспілковій організації.

Зокрема, на комунальному підприємстві «Підприємство комунальної власності» Енергодарської міської ради  було порушено строки виплати зарплати за квітень - червень 2019 року та проведення остаточного розрахунку при звільненні працівників у зв’язку з переводом в комунальні підприємства  «Тепловодоканал» і «Чисте місто» Енергодарської міської ради.

Запорізька обласна організація Профспілки спільно з первинною профспілковою організацією КП «Підприємство комунальної власності» Енергодарської міської ради звернулися до суду, поліції, міського голови м. Енергодар, в облдержадміністрацію,  працівникам цього підприємства було надано правову допомогу по стягненню боргу. До Енергодарського міського відділу Національної поліції  в Запорізькій області було направлено  заяву про порушення кримінальної справи проти керівництва КП «Підприємство комунальної власності» у зв’язку із порушенням строків виплати  заробітної плати працівникам підприємства (ст. 170 Кримінального кодексу України).                    Про ситуацію, що склалася в м. Енергодар із невиплатою заробітної плати Запорізька обласна організація Профспілки систематично інформує облдержадміністрацію.

Також,  було виявлено систематичне порушення строків виплати заробітної плати КП «Облводоканал» Запорізької облради. На вимогу Запорізької обласної організації Профспілки  Запорізька облради виділила на погашення заборгованості 5,0 млн.грн.

Задля виконання гарантій законодавства щодо оплати праці працівників КП «Водоканал» м. Запоріжжя та Концерну «Міські теплові мережі» Запорізька обласна організація Профспілки звернулася до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України про перегляд тарифів на комунальні послуги у відповідності до вимог чинного законодавства та Галузевої угоди. Крім того, було направлено вимоги директорам КП «Благоустрій» Більмацької селищної ради, КП «Славутич» Новомиколаївської сільської ради, КП «Бердянськводоканал», ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» щодо приведення положень Колективного договору відповідно до норм Галузевої угоди.

Протягом першого півріччя 2019 року Харківською обласною організацією Профспілки було проведено 19 перевірок дотримання трудового законодавства на підприємствах галузі, під час яких зафіксовано 216 порушень прав працівників, більшість з яких (195) стосувались заборгованості з оплати праці.  Шляхом переговорів та письмових зверненьдо роботодавців та інших компетентних осіб, здійснених обласною організацією,   було усунуто                        11 порушень.

Зокрема, керівництво КП «Зміїв-сервіс» здійснювало моральний тиск та змушувало начальника відділу контролю підприємства виконувати роботу, не передбачену трудовим договором.  В результаті конфлікту на підставі доповідних записок керівник підприємства виніс працівниці догану за порушення трудової дисципліни. Після проведення Харківською обласною організацією Профспілки переговорів та надання відповідних роз’яснень керівництву підприємства ситуація була врегульована.

Одеською обласною організацією Профспілки у першому півріччі 2019 року було проведено перевірки дотримання роботодавцями норм чинного законодавства України про працю та оплату праці на 14 галузевих підприємствах області. За результатами моніторингу було виявлено 28 порушень, найбільша кількість яких пов’язана з помилками при обліку і розподілу робочого часу, з оплатою праці, гарантійними та компенсаційними виплатами.  За результатами перевірок на адресу роботодавців було направлено листи з рекомендаціями щодо усунення виявлених порушень. Майже 80% порушень було усунуто роботодавцями самостійно.

Важливість громадського контролю за додержанням законодавства про працю на сьогоднішній день зумовлюється низкою факторів, такими як: низький рівень правової культури серед роботодавців, неофіційна зайнятість; ігнорування роботодавцями законодавства, тощо.  Тому без належного контролю з боку профспілкових організацій не можна сподіватися на гідний рівень виконання та захисту трудових прав працівників.

Юрисконсульт виконавчого апарату  ЦК Профспілки, Лариса Гавриленко