Додаток

                                                                        до постанови ІІ-го пленуму ЦК

                                                                        профспілки України № Пл-2

                                                                        від 24.02.2006 р.

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

 про  Знак  «Почесна  відзнака  Профспілки

працівників громадського обслуговування  України»

 

  1. Знак  «Почесна відзнака Профспілки працівників громадського обслуговування України» є  нагородою, яка засвідчує визнання особливих заслуг громадянина перед професійною спілкою працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України.
  2. Почесна відзнака Профспілки працівників громадського обслуговування України заснована Центральним комітетом профспілки для нагородження:

          а) членів профспілки, профспілкових активістів, працівників профспілкових органів за їх особистий внесок у реалізацію статутних завдань профспілки, проведену роботу по зміцненню її авторитету; за вагомий внесок у розвиток трудових колективів, створення нових робочих місць та досягнення високих економічних показників;

          б)  осіб, які не є членами профспілки, але активно сприяли професійній спілці у захисті інтересів її членів та організаційному зміцненню профспілки;

          в)  громадян іноземних країн, як прояв до них особливої пошани за солідарність і співпрацю між профспілками та трудящими.

 

  1. Право висунення кандидатур для нагородження Знаком «Почесна відзнака Профспілки громадського обслуговування України» мають виборні органи регіональних організацій профспілки, голова, заступник голови  ЦК профспілки.

 

          Для нагородження Знаком «Почесна відзнака Профспілки працівників громадського обслуговування України» до ЦК Профспілки за  місяць до дати  нагородження   надсилається подання (форма додається).

 

  1. Постанову про нагородження Знаком «Почесна відзнака профспілки працівників громадського обслуговування України» приймає президія ЦК Профспілки.

           При прийнятті рішення про нагородження Знаком «Почесна відзнака Профспілки працівників громадського обслуговування України» враховується стаж роботи в профспілці, в тому числі на громадських засадах (не менше 5 років) та наявність  Почесної грамоти ЦК Профспілки у претендента до нагороди .

 

  1. Знак «Почесна відзнака Профспілки працівників громадського обслуговування України» вручається нагородженому в урочистій обстановці особою, уповноваженою на це президією ЦК Профспілки; перед врученням оголошується постанова президії ЦК Профспілки про нагородження.

 

  1. Нагородженому Знаком «Почесна відзнака Профспілки працівників громадського обслуговування України» вручається знак, посвідчення установленого президією ЦК Профспілки зразка та грошова винагорода, розмір якої щорічно встановлюється президією ЦК Профспілки.

          Профспілковим працівникам, нагородженим нагрудним знаком «Почесна відзнака Профспілки працівників громадського обслуговування України», рішенням відповідного органу, де він працює, може встановлюватися надбавка до посадового окладу в розмірі до 20 його відсотків або інший вид матеріального заохочення.

 

  1. З метою забезпечення впорядкованості процесу нагородження знаком «Почесна відзнака профспілки працівників громадського обслуговування» президія ЦК Профспілки встановлює щорічні квоти для регіональних організацій профспілки виходячи із загальної кількості нагород.

 

  1. Повторне нагородження Знаком «Почесна відзнака Профспілки працівників громадського обслуговування України» не проводиться.

 

  1. Знак «Почесна відзнака Профспілки працівників громадського обслуговування України» носиться з правого боку грудей.

 

          Зразки подання на нагородження, посвідчення та опис нагрудного знака додаються.

 

                                                                                       

  Додаток 1

 

П О Д А Н Н Я

 на нагородження знаком

«Почесна відзнака Профспілки

працівників громадського обслуговування України»

 

1._________________________________________________________

                                            (прізвище, ім`я, по батькові)

 

  1. Посада та місце роботи______________________________________

___________________________________________________________

___________________________________________________________

  1. Стисла характеристика конкретного внеску в профспілкову роботу

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

  1. Питання подання ______________________________________________

                                                                     (прізвище, ім’я, по батькові)

до нагородження  «Почесною відзнакою профспілки» розглянуто на засіданні ________________________________________________________

                                                         (назва профспілкового органу, дата)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

М.П.

 

“____”______________20___ р.

 

 

 

                              ______________________________________________

                                             (посада та підпис керівника профспілкового органу)