6 квітня 2021 року відбулось засідання Президії Харківської обласної організації Профспілки в приміщенні актового залу Палацу Праці.

На засіданні Президії були присутні члени Президії, завідуючі відділами  Харківської обласної організації Профспілки , та запрошені до участі в роботі  згідно порядку денного  керівники підприємств теплоенергетики Харківської області.

На засіданняі Президії були розглянуті  питання щодо проведення організаційних профспілкових заходів у квітні, травні місяцях та обласних оглядів- конкурсів, звітно-виборної кампанії фізкультурно-спортивного товариства ХООП.

Також були розглянуті питання щодо участі членів ЦК Профспілки від Харківської обласної організації Профспілки у засіданні 3-го Пленуму ЦК Профспілки у форматі он-лайн, питання  організації та проведення заходів до Міжнародного Дня з Охорони праці, заходи до Дня міжнародної солідарності трудящих, вшанування ветеранів Другої світової війни, та підтримку ветеранів профспілкового руху. Підведені підсумки обласного огляду-конкурсу на кращу статтю та вірш з розміщенням їх у газеті «Солідарність» та питання нагородження профспілкового активу з нагоди ювілею.

Враховуючи дуже складні невирішені питання та проблематику підприємств теплоенергетики Харківської області, на засіданні Президії ХООП був розглянутий проект постанови з попереднім обговоренням з керівниками підприємств. Катастрофічне фінансово-економічне становище галузі, недолугість тарифної політики держави щодо цін на енергоносії та здійснення розрахунків на умовах попередньої оплати з нарахуванням пені та штрафів - все це призвело до тупикової ситуації, яка поставила на межу банкрутства ці підприємства, на яких працюють спілчани, їх сім ї.

Тому для підготовки остаточного рішення Президії, Харківська обласна організація Профспілки майже два тижні проводила перемовини з керівниками підприємств, вивчала болючі питання, шляхи їх вирішення та винесла на розгляд Президії розроблений спільний, узгоджений проект та звернення на  адресу вищого керівництва Держави.

Постанова була підписана Головою Харківської обласної організації Профспілки Успенською Л.Г., керівниками Чугуївського, Ізюмського, Балаклійського, Красноградського та Лозівського підприємств теплоенергетики та направлено на ім’я Президента Зеленського В.О., Прем’єр-Міністра України Шмигаля Д.А., Спікера ВРУ Разумкова Д.О., до КМУ , Міністра розвитку громад та територій, народному депутату України Кучеренко О.Ю. Прийнято  рішення звернутися до Губернатора Харківської області Тимчук А.Л. для врегулювання цих проблемних питань.

На порядку денному засідання Президії було розглянуто питання законотворчої роботи ВРУ, і окремо щодо законопроекту «Про внесення змін та доповнень в деякі законодавчі акти України відносно оптимізації функцій Фонду соціального страхування».

Завідуюча відділом з правових питань Алтухова А.А. виступила  з актуальним і болючим питанням щодо цього  проекту Закону України . Цей законопроект вже проходить процедуру обговорень і ставить під загрозу та на межу бідності життя та виживання людини праці, яка згідно листа непрацездатності буде отримувати ще менші виплати, які діють до теперішнього часу і не зможе отримувати повноцінне лікування у зв’ язку з нововведеннями  депутатів ВРУ та прийнятими ними законів України .