28 травня в санаторії «Курорт Орлівщина» відбулась нарада вищого рівня поточного контролю за станом охорони праці, безпеки дорожнього руху, пожежної безпеки Дніпропетровського обкому Профспілки і департаменту ЖКГ та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації.

Відкрила нараду голова галузевого обкому Анастасія Іванівна Демідова, яка нагадала присутнім про вимоги адаптивного карантину, що діють в Україні до 30 червня поточного року.

Далі вона продовжила свій виступ доповіддю про стан охорони праці на підприємствах, де є первинні профорганізації обкому. Доповідачка наголосила, що в останні роки випадки виробничого травматизму фіксуються на одних і тих же місцях.

 «Звичайно, ці підприємства належать до категорії підвищеної безпеки. Але є питання, щодо підвищення виробничої та трудової дисциплін, які треба вирішувати на рівні самих підприємств», - сказала Анастасія Демідова.

Детальніше про тяжкість травмувань на виробництві галузевих підприємств та їх причини розповів заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва ОДА Верхотурцев Володимир Володимирович.

За його  словами, VI-му кварталі  2021 року основними причинами травмування стали невиконання вимог інструкції з охорони праці; посадових обов’язків та особистої необережності. Найбільший рівень виробничого травматизму територіально прийшовся на місто Кривий Ріг (2випадки).

Позитивною інформацією під час засідання стали дані про відсутністьVI-му кварталі 2021-го року випадків ДТП з вини водіїв підприємств, а також відсутність пожеж та професійних захворювань.

Наприкінці наради було ухвалено Рішення, у якому, зокрема, йшлося про необхідність звернути увагу керівництва КП “Швидкісний трамвай” м. Кривого Рогу на випадки виробничого травматизму, що сталися у І кварталі 2021 року та зобов’язати у двотижневий термін вжити невідкладних заходів щодо недопущення травмування працівників на виробництві та проінформувати департамент житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації про їх виконання.

Керівникам, головам профспілкових комітетів підприємств житлово-комунального господарства і державних підприємств галузі взяти до уваги інформацію департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації щодо нещасних випадків на виробництві у І кварталі 2021 року і провести відповідні інструктажі з охорони праці, за необхідності, позачергові навчання та перевірку знань відповідних категорій працюючих, посилити роботу щодо безумовного виконання вимог Закону України “Про охорону праці”.