03 червня 2021 року   в Миколаївській обласній організації Профспілки відбулось чергове розширене засідання Президії.

Відповідно до порядку денного Президією була розглянута низка питань, зокрема  про організацію оздоровлення працівників галузі та членів їх сімей влітку цього року;  про проведення інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?» та інші.

При розгляді головного питання порядку денного – про організацію оздоровлення працівників галузі та членів їх сімей влітку поточного року ,  голова Миколаївської обласної організації  Профспілки Світлана Начинова зазначила, що Профспілка протягом  багатьох років турбується про здоров’я працівників галузі та членів їх сімей,  про створення належних умов для їх повноцінного та доступного відпочинку і оздоровлення.

Доповідачка зауважила, що однією з головних задач соціальної політики облорганізації Профспілки та первинних профспілкових організацій у 2021 році, як і в попередні роки, залишається збереження і відновлення здоров’я спілчан та членів їх сімей, особливо дітей.  

  Наприкінці весни галузева Профспілка та керівники підприємств, попри всі фінансово-економічні негаразди в трудових колективах, організували і виконали значний комплекс ремонтних робіт та організаційних заходів, які були передбачені постановами президії від 04.09.2020 р. №38 та І Пленуму облорганізації Профспілки від 23.04.2021 р.

 За два тижня до початку літнього сезону 2021 року було виконано ремонт даху будівлі в корпусі № 1 пансіонату «Берізка», косметичний ремонт кімнат, місць загального користування, санітарних приміщень, поточний ремонт освітлення, профілактичні роботи на водомережі, роботи з благоустрою території, придбано постільну білизну, ковдри, рушники, дезінфікуючи та антисептичні засоби, технічний матеріал, тощо.

 С. Начинова проінформувала присутніх, що в результаті проведеної організаційної роботи пансіонат відпочинку «Берізка» облорганізації Профспілки - єдиний оздоровчий заклад в с. Рибаківка, який  31 травня гостинно прийняв перших відпочиваючих.

У встановлені терміни планують розпочати літній сезон 2021 року відомчі бази ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», КСМЕП, Миколаївський УВП УТОС та КП «Миколаївелектротранс». 

Світлана Начинова також наголосила, що  незважаючи на значне збільшення розміру  мінімальної заробітної плати, здорожчання комунальних послуг та ін., Миколаївська обласна організація Профспілки, керівники та профкоми галузевих підприємств роблять все можливе, щоб відпочинок в пансіонаті «Берізка» був доступним для всіх працівників. Тому, попри всі фінансові труднощі, собівартість одного ліжка-місця найдешевша на всьому узбережжі Чорного моря та становить 62 грн. при 60 грн.

Члени президії зазначили, що актуальними залишаються проблеми забезпечення надання послуг з оздоровлення та відпочинку дітей і що єдиною можливістю оздоровити дітей для більшості працівників галузі були та залишаються пансіонат «Берізка» та відомчі бази, які орієнтовані на сімейній відпочинок.

Завдяки небайдужості керівників, профкомів підприємств та  системній роботі облорганізації Профспілки щороку на Чорноморському узбережжі відпочивають близько 1000 дітей, із них 700- на «Березці».

Наприкінці засідання голова Миколаївської обласної організації Профспілки  запросила спілчан взяти участь  в інтелектуальній грі «Що? Де? Коли?», яка щорічно проводиться з метою підвищення інтелектуального рівня працівників галузі, організації дозвілля робітників та членів їх сімей. 

З усіх питань  порядку денного були прийняті відповідні постанови.