Засідання Президії  Житомирської обласної організації Профспілки.

 Наприкінці вересня відбулося засідання Президії обласного комітету  з основним питанням порядку денного  «Про підготовку підприємств житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

Для розгляду на засіданні Президії Департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації надав повну  та вичерпну інформацію про підготовку галузевих  підприємств області до роботи в осінньо-зимовий період.

В Житомирській області налічується 928 котелень, з яких 845 вже отримали акти готовності і технічно готові до роботи в опалювальний період. Загальні обсяги коштів на виконання підготовчих та ремонтних робіт в теплопостачальних організаціях за рахунок всіх джерел фінансування становлять 124783 тис.грн. Створено запаси палива на початок опалювального сезону для котелень на альтернативних видах палива:вугілля 2816 тонн, що становить 91% від запланованого, рідкого палива 2967 тонн, що забезпечує 94% від плану.

Для виконання підготовчих та ремонтних робіт водопостачання та водовідведення використано 35336,5 тис.грн., замінено 33,7 кілометри водопровідних мереж, 26,8 кілометрів каналізаційних мереж.

Житловий фонд області становить 4773 будинки, підготовлено на звітний період 4476, отримали паспорти та акти готовності 3819 будинків.

На засідання Президії була запрошена керівниця управління житлово-комунального господарства, енергетичного менеджменту та енергозбереження Департаменту регіонального розвитку Варема Т. Н., яка фахово і змістовно доповіла членам Президії про стан справ у галузі, окреслила проблемні питання  та особливості проходження опалювального сезону, який обіцяє бути дуже не простим.

Члени Президії наголосили, що профспілкові комітети повинні контролювати забезпечення роботодавцями норм з охорони праці, а саме забезпечення сезонним спецодягом, обладнати місця для обігріву працівників, які працюватимуть на відкритому повітрі, тощо.

Другим важливим питанням засідання Президії було питання «Про участь обласної  організації профспілки у Всеукраїнській попереджувальній акції протесту на захист трудових прав працівників».

Члени Президії одноголосно підтримали необхідність проведення акції та прийняти участь у ній.

Також було розглянуто та обговорено інші питання порядку денного Президії.

По всіх питаннях  порядку денного були прийняті відповідні  постанови.