Депутати облради долучились до вирішення проблемних питань  Облводоканалу

9 лютого під головуванням першого заступника голови Запорізької обласної ради Людмили Любім відбулась нарада з розгляду проблемних питань КП «Облводоканал», яке перебуває у спільній власності територіальної громади області. До публічної дискусії, окрім  представників громад, депутатів, народних обранців, запросили й голову облпрофради Віталія Каплія та очільницю облорганізації галузевої Профспілки Аллу Малигіну, реагуючи на звернення  від 01.02.2022 (додається).     

Повноважні представники трудового колективу «Облводоканал» наголосили на кричущій ситуації щодо несвоєчасної виплати заробітної плати на комунальному підприємстві, яка тривалий час залишається поза увагою органів місцевої влади і власника. Наразі борги із зарплати за жовтень-грудень минулого року перевищили 15,0 млн.грн.

Водночас, у 2021 році обласна рада із запланованих 15,0 млн. грн. фінансової підтримки КП «Облводоканал» ЗОР із обласного бюджету виділила лише 5,0 млн.грн., скоригувавши планові видатки програми «Питна вода Запорізької області на 2021-2025 роки» з 10,0 млн.грн. до «0».

Профспілкова сторона звернула увагу депутатів на Рішення обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати від 27.01.2022 року під керівництвом голови ЗОДА Олександра СТАРУХА щодо рекомендацій відповідним органам місцевого самоврядування виділення підвідомчим підприємствам фінансової підтримки за рахунок місцевих бюджетів для погашення заборгованості із зарплати.

Враховуючи, що наразі йде підготовка до чергової сесії облради, зібрання погодилось розглянути вирішення зазначеного питання на комісіях обласної ради, взявши за приклад  наявний позитивний досвід м. Запоріжжя або включивши у цьому році погашення заборгованості до програми «Питна вода Запорізької області на 2021-2025 роки».

                             Алла МАЛИГІНА, голова облорганізації галузевої Профспілки