ЗВІТУВАТИ Є ПРО ЩО!

10 лютого 2022 року в Комунальному підприємстві «Новомосковськ водоканал»  відбулися  збори  трудового колективу з виконання колективного договору  за 2021 рік , прийняття змін та доповнень до нього на 2022 рік та збори первинної профспілкової організації, де голова профкому Надія Смоглій звітувала про роботу в милому році.

На зборах була присутня  та виступила з привітальним словом завідувачка  відділом соціально-економічної роботи і зарплати Дніпропетровського обкому Профспілки Людмила СОЛОДУХІНА.

Начальник підприємства Віталій  ДАКОВ в  своєї доповіді звітував про роботу адміністрації з виконання колдоговору та розповів про перспективи розвитку, збереження трудового колективу в ці непрості часи сьогодення. Виступаючий наголосив, що, завдяки підтримці обласного комітету Профспілки і департаменту ЖКГ та будівництва Дніпропетровської обласної адміністрації, підприємства нашої галузі працюють та отримують гідну заробітну плату, що сприяє закріпленню кваліфікованих кадрів. Адміністрація підприємства  у свою чергу підтримує добрі починання та задуми профспілкового комітету. Звичайно проблеми є і їх багато, профком завжди є помічником у їх вирішенні, згуртованості колективу.

Особлива увага на зборах приділялась інформації з оплати праці, про що доповіла головний економіст підприємства, яка зазначила,  що незважаючи на  нелегкий фінансовий стан підприємства, значну  заборгованість населення за спожиту воду, відсутність фінансової підтримки, на підприємстві   збережені всі види доплат, надбавок, гарантій та пільг, які  гарантують Галузева та Територіальна угоди. Особливої уваги заслуговує надбавка за безперервний стаж роботи, яка багатьом виплачується в розмірі 25% доплати до основної зарплати. Це дозволяє в першу чергу підвищити заробітну плату робітничих кадрів, на протязі багатьох років плинність кадрів залишається низькою.

Також голова первинної профспілкової організації Надія СМОГЛІЙ детально ознайомила присутніх з  роботою  профспілкового комітету, наголосивши, що основною метою в роботі Профспілки є піклування про кожного працівника, незалежно від стажу, віку, посади, надання членам профспілки допомоги у вирішенні як професійних, так і соціальних питань, підтримка молодих спеціалістів, ветеранів праці.  Доповідачка зазначила,  що на підприємстві активно ведеться культурно-масова та фізкультурно-оздоровча робота. Оздоровлення працівників та їх дітей проводиться на б/в «Южанка» (Азовське море), де відпочило  біля 100 працівників  та членів їх сімей. Всього на підприємстві працює 160 чоловік, 16 ветеранів підприємства стоять на профспілковому обліку та також отримують від профкому різноманітну допомогу.

Завершуючи  свій виступ,     Голова профспілки Н. Смоглій  зазначила, що завдяки допомозі адміністрації підприємства в особі начальника підприємства В. Дакова , проводяться  культурно-масові заходи  присвячені різним визначним датам та святам, привітання з ювілеями, батьків, діти яких йдуть до першого класу; надання безоплатних путівок для дітей до 16 років на базу відпочинку, що знаходиться на балансі профспілкового комітету, яскраво відзначається день Осені, Новорічні та Різдвяні свята, 8 березня, день захисника України  тощо.

Участь у спортивних змаганнях, які проводить  обком Профспілки, у  галузевих оглядах додають підприємству впевненості у своїх силах; надають можливість  поділитися досвідом та визначитись, що необхідно покращити та вдосконалити, щоб  покращити добробут працівників. 

Під час виступів та обговорень питань порядку денного  збори позитивно  оцінили роботу адміністрації та профспілкового комітету.

Зокрема, члени профспілкової організації зазначили, що завдяки зусиллям профспілкового комітету у колективі створений сприятливий морально-психологічний мікроклімат та позитивний імідж підприємства.

Робота в первинці продовжується щоденно, тому є про що звітувати.

 

За інформацією профкому КП « Новомосковськ водоканал» НМР.