Готуємося до літнього оздоровчого сезону!

Напередодні Міжнародного Дня захисту дітей, який  щорічно визначається 1 червня, відбулася зустріч керівників підприємств,  профорганізації яких  знаходяться на профспілковому обслуговуванні  в Дніпропетровського обласного комітету Профспілки.

І не випадково цього разу керівників галузевих підприємств («Міськсвітло» - М. Січевий, «Теплоенерго» - Л. Клименко, «Аульський водовід» - О. Бурчак, «Дніпровський електротранспорт» - В. Кобець, «Жилсервіс» м. Дніпро - А. Тітова, Петриківське РКП «Комунальник» - Д. Можний) Голова обкому Анастасія Демидова зібрала на нараду не в офісному приміщенні, а на території дитячого оздоровчого закладу  «Комунарець+».  Одним з основних питань заходу була підготовка профспілкових та відомчих   закладів відпочинку до літнього сезону, який через воєнний стан заплановано розпочати з 1 липня.

В нараді взяли також участь Голова обласного об’єднання організацій профспілок  Віталій Дубіль та Перший заступник директора департаменту ЖКГ облдержадміністрації Володимир Верхотурцев.

Анастасія Демідова проінформувала присутніх -  про результати засідання Центрального міжвідомчого штабу з координування організації оздоровлення та відпочинку дітей при Міністерстві соцполітики України, що відбулося 24 травня п.р.  членом якого є заступник голови ФПУ Євген Драп’ятий; про порядок робот з підготовки таборів до відкриття та розповіла про деякі нові умови оздоровчого сезону. Цьогоріч, у зв’язку з діючим воєнним станом відпочити діти зможуть тільки при отриманні письмової згоди від батьків, чи разом з кимось зі старших родичів.

Голова обкому подякувала господарникам та профактиву  підприємств за участь  у підготовці таборів;  особливо  відзначила внесок у цю справу керівників  комунальних підприємств міста  Дніпра - «Теплоенерго», «Міськсвітло» та «Аульський водовід».

У своєму виступі  Віталій Дубіль подякував Голові та  апарату галузевого обкому Профспілки, директорам профспілкових  таборів та присутнім керівникам підприємств за те, що, попри  тяжкі  для країни та галузі часи, вони роблять все можливе для  збереження  інфраструктури  дитячого відпочинку.

В свою чергу, Володимир Верхотурцев озвучив кілька пропозицій щодо проведення робіт по підготовці дитячих оздоровниць  до літнього сезону, а також закликав керівників підприємств більш активніше брати участь у фінансовій допомозі соціальних об’єктів, що знаходяться у власності  облпрофорганізації галузевої Профспілки.

Цього дня учасники наради також мали можливість оглянути територію ДОЗВ «Комунарець+», його корпуси, де наразі закінчуються  робота по підготовці до прийому вимушено переселених осіб із регіонів активних бойових дій.  Варто зазначити, що завдяки міжнародній фінансовій допомозі у розмірі 100 тис. грн, яку обласна організація Профспілки отримала  за сприяння ЦК Профспілки і територіального профоб’єднання,  в одному з 4-х корпусів цього закладу, який розрахований на проживання 80 осіб, вдалося  суттєво покращити санітарно-гігієнічні умови (було придбано 10 унітазів, 9 умивальників, 2 біде, 18 змішувачів); ця сантехніка вже встановлена та готова до експлуатації. Крім того, здійснюється розробка проєкту укриття для відпочивальників та персоналу ДОЗВ.

   

Обком Профспілки разом зі своїми соціальними партнерами запрошують  на відпочинок  працівників галузевих підприємств і членів їх сімей!

Попри війну, раді будемо,  знов почути дитячий сміх та бачити радість на  їх обличчях та батьків!

Прес-центр обкому Профспілки