Пленум Житомирської обласної організації  Профспілки

17 листопада 2022 року відбулося засідання ІІ-ого Пленуму Житомирського обласного комітету Профспілки.

Війна внесла корективи в план роботи обкому, тому засідання ІІ-ого Пленуму провели як тільки випала  така можливість.

На розгляд  учасників Пленуму  були винесені наступні питання:

- Про виклики і завдання організацій Профспілки щодо сприяння сталій роботі галузевих підприємств та забезпечення трудових прав працівників в умовах воєнного стану в Україні.

- Інформація про роботу Президії обкому Профспілки після І-ого  Пленуму.

- Про виконання бюджету обкому Профспілки за 2021 рік та проєкт бюджету на 2022 рік.

- Різне.

З доповіддю по першому питанню виступила голова Житомирської обласної організації Профспілки Тетяна Корець.

У своєму виступі вона розповіла про роботу Центрального комітету, обласних комітетів, Житомирського обласного комітету, первинних профспілкових комітетів в умовах воєнного часу. Було відмічено, що всі профспілкові організації допомагали збройним силам України та підрозділам територіальної оборони області.

Всі галузеві підприємства працювали й працюють в штатному режимі. Галузеві профспілки області перерахували на допомогу армії понад 200 тисяч гривень, закупляли майно для потреб ЗСУ, надавали гуманітарну допомогу тощо. Більш як 100 членів Профспілки з галузевих підприємств захищають суверенітет і незалежність України в рядах ЗСУ та територіальної оборони. Голови профспілкових комітетів постійно тримають зв'язок зі своїми захисниками, знають їхні потреби та миттєво намагаються забезпечувати їх тим, про що вони просять.

На жаль, 2 наші працівники загинули при виконанні військових завдань.   Учасники Пленуму вшанували пам'ять всіх полеглих від рук рашистів хвилиною мовчання.  

Після доповіді голови, члени обкому активно долучилися до обговорення.  Кожен хотів розповісти , як вони жили протягом цих дев’яти страшних місяців. Виступили 8 членів обласного комітету Профспілки. З цього питання була прийнята постанова.

Також учасники Пленуму ознайомилися з роботою  Президії обкому та взяли до відома  інформаційний звіт.

Одноголосно було прийнято постанову Пленуму про виконання профспілкового  бюджету за 2022 рік та затверджено бюджет на 2022 рік.

Також учасники Пленуму  були проінформовані про  події, які відбувалися в Центральному Комітеті, ФПУ, про поїздку  профспілкової делегації в Данію та отримані там досвід та знання, про семінар у м. Львові, про збір коштів на майно для ЗСУ та інше.

Всі учасники Пленуму були забезпечені інформаційними матеріалами.

Напередодні, 16 листопада відбулося засідання Президії Житомирської обласної організації Профспілки, де теж були прийняті необхідні для роботи обласного комітету Профспілки постанови.