Літнє оздоровлення

Навіть в умовах війни потрібно дбати про оздоровлення та відпочинок дітей. Війна внесла суттєві корективи у звичне життя. Але потреби дітей лишаються незмінними: літо – пора оздоровлення.

Київська обласна організація Профспілки навіть в умовах війни шукала шляхи дотримання ЗУ «Про дитячий відпочинок і оздоровлення»  заради дітей, їхнього майбутнього і майбутнього України.

Діти мають оздоровлюватись, особливо ті, хто найбільше відчули на собі небезпеки для життя й здоров’я. Дітям необхідно відновитись, перепочити та набратись здоров’я.

Голова Київської обласної організації профспілки С. Лєбєдєва в травні 2023 року провела інспекцію дитячих таборів в Карпатському регіоні. Головною умовою при  виборі була наявність бомбосховища. На обговорення були запропоновані два табори.  Головами ППО був обраний  дитячий оздоровчий табір «Водограй» в м. Чинадієво.

37 діток відпочили в цьому неймовірному таборі коштом первинних профспілкових організацій, підприємств та Київської обласної організації.  Дитячий оздоровчий табір «Водограй» – це місце, де на дитину чекали  різноманітні розважальні та освітні програми, веселі квести та ігри на свіжому повітрі, майстер-класи та конкурси. Кожен день у таборі – це суцільна пригода!

Пропоную почитати відгуки батьків:

  1. «Хочу висловити щиру подяку не лише від свого імені, а й від імені всіх батьків . Діти назавжди відкладуть у своїй пам’яті ці незабутні 14 днів відпочинку, тому, що кожен день  був неповторний та цікавий. ДЯКУЄМО!».
  2. «Доброго ранку. Щиро дякую за наших діток. Всі дуже задоволені, всім сподобався відпочинок. Цікаво провели час в таборі. Молодці вожаті, діти не нудьгували і це дуже добре. ДЯКУЮ!!!».
  3. «Велика подяка за організацію чудового відпочинку наших дітей. Світлані Володимирівні і її команді. Дякуємо! Дякуємо!».
  4. «Велика вдячність Світлані Володимирівні за винахід такого чудового табору для наших дітей! Ці 14 днів для них були дійсно неймовірними та запам'ятаються найкращими спогадами проведеного часу разом. А ми із Людмилою Володимирівною дякуємо вам батьки за дітей. Вони подружилися, вони об'єдналися і матимуть теплі спогади, ми теж намагалися робити так, щоб всі були задоволені! Вони в нас найкращі.»
  5. «Я й досі не можу вгамувати свої теплі емоції про дитячий табір "Водограй" пишу, а сльози радості течуть по щоках. Моя дитина вперше сама поїхала на відпочинок та дуже хвилювалася з цього приводу, але та атмосфера, в яку вона поринула з головою, зробила свою справу. Хочу сказати велике щире  "ДЯКУЮ" організаторам, супроводжуючим та наставникам за те, що в умовах війни наші дітки хоч трохи відволіклися та пожили справжнім, безтурботним дитячим життям! Моя Полінка шалено щаслива і пообіцяла, що на наступний рік туди обов'язково приїде знову!».

 Світлана ЛЄБЄДЄВА, Голова Київської обласної організації профспілки