ДОБРОВІЛЬНЕ АНОНІМНЕ ТЕСТУВАННЯ ПРАЦІВНИКІВ ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА»

У червні цього року розпочала роботу програма «Разом проти дискримінації». За цією програмою працівники Київщини мають можливість ознайомитись з політикою щодо недопущення дискримінації працівників з ВІЛ на робочих місцях, та дізнаються про ризики зараження небезпечними вірусами та перспективи безкоштовного лікування.

30 серпня працівники ТОВ "Білоцерківвода" дізнались основні факти про ВІЛ, в тому числі про те, як він поширюється, як захистити себе і як прожити активне та повноцінне життя у випадку позитивного результату тесту від фахівців КНП КОР «Київський обласний медичний центр небезпечних захворювань». Адже в рамках програми «Разом проти дискримінації», організованою Київською обласною радою профспілок та Київською обласною організацією профспілки працівників ЖКГ МП ПОН за сприяння Міжнародної організації праці проводилось добровільне анонімне тестування працівників даної організації.

Знання свого ВІЛ-статусу є ключовим фактором піклування про своє здоров’я та, водночас, захисту себе і своїх партнерів від зараження вірусом. Завдяки безкоштовному тестуванню на ВІЛ, яке надається у рамках програми про свій ВІЛ статус дізнались 43 працівники ТОВ "Білоцерківвода".

Голова Київської обласної організації Профспілки Світлана ЛЄБЄДЄВА дякує  КНП КОР «Київський обласний медичний центр небезпечних захворювань» та його висококваліфікованим працівникам за допомогу у проведенні добровільного тестування працівників ТОВ «Білоцерківвода», директору ТОВ « Білоцерківвода» Бойко Тетяні Юріївні та голові ППО ТОВ "Білоцерківвода" Поліщуку Андрію Степановичу за організацію процедури тестування працівників на підприємстві.

 

Світлана ЛЄБЄДЄВА, Голова Київської обласної організації Профспілки