5 вересня 2023 року відбулося розширене засідання президії Харківської обласної організації Профспілки.

Засідання пройшло під головуванням члена президії – голови Харківської обласної організації Профспілки Лариси Успенської, в ньому також взяли участь завідувачка відділу правової роботи Анна Алтухова, завідувачка відділу соціально-економічного захисту Наталія Ковальова, члени президії та запрошені голови первинних профспілкових організацій.

Головним питанням, винесеним на розгляд  президії, були підсумки роботи з оздоровлення дітей влітку 2023 року.

На жаль, окупація частини території Харківської області, яка і досі триває, регулярний обстріл об’єктів інфраструктури міста та області не дали можливості відкрити галузеві дитячі оздоровчі табори. Крім того, багато сімей з дітьми виїхало з нашого регіону через обстріли та активні бойові дії. Ці фактори вплинули на те, що оздоровлення дітей членів Профспілки влітку було вкрай  обмежено.

Зіткнувшись з такими проблемами, голови первинних профспілкових організацій активізували свою роботу в пошуку місць відпочинку та оздоровлення членів профспілки та їх дітей. Так, первинна профспілкова організація  КП «Ритуал» (голова - Борис Сухарєв),  організувала для дітей працівників підприємства чудовий відпочинок в американському стилі. Ігри, спорт, спілкування англійською мовою, тематичні вечори, туристичні змагання - все це участь в учбово-тренувальних зборах спортивного клубу «Діскавері» міста Люботин. Профспілка підприємства профінансувала 80 відсотків вартості дитячого відпочинку.

Первинною профспілковою організацією КП «Харківські теплові мережі» (голова – Наталія Губер) в літній період було оздоровлено 116 дітей у чудових і мальовничих таборах західної частини України та в Карпатах, де кожна дитина змогла реалізувати свій творчий потенціал, свої знання та вміння. Це дитячі оздоровчі табори: «Фрістайл», «Радість», Дитячий табір "SYNEVYR CAMP", дитячий тур "ТРУСКАВЕЦЬ 365",  Дитячий тур  "ВОРОХТА 365» та профспілковий санаторій «ХМІЛЬНИК-2». Вісімдесят відсотків оплати відпочинку здійснила первинна профспілкова організація.

В дитячому оздоровленні також взяла участь первинна профспілкова організація  КПСП  «Шляхрембуд» (голова – Іван Гаєвський).

Також на засіданні президії були розглянуті інші актуальні питання, у тому числі щодо виділення грошової допомоги, участі у придбанні майна для потреб ЗСУ. З усіх питань порядку денного були  одноголосно прийняті відповідні постанови.

Після офіційної частини відбулося нагородження Почесними грамотами Харківської обласної організації Профспілки, ЦК Профспілки, Подякою ФПУ активних членів Профспілки за їх плідну працю, значний особистий внесок у захист прав та інтересів працівників, волонтерську діяльність та з нагоди Дня Незалежності України.

Серед нагороджених: голова ППО КП «Муніципальна компанія поводження з відходами» Олександр Білоус, голова ППО КП «Жилкомсервіс» Людмила Бурдикіна, голова ППО Харківського вищого професійного училища сфери послуг Валентина Шаровкіна, голова ППО «Співдружність» Наталія Безсонова.

 

Харківська обласна організація Профспілки