З НАГОДИ ДНЯ МІСТА – ЗАСЛУЖЕНІ НАГОРОДИ.

Традиційно у вересні  у Миколаєві відзначається День міста.   З цієї  нагоди  на комунальному підприємстві «Миколаївелектротранс», яке завжди працювало  на благо мешканців рідного міста та продовжує злагоджено працювати в умовах воєнного стану, відбулися урочисті збори за участю Миколаївського міського голови та Миколаївської  облорганізації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення.

Взагалі для миколаївців трамвай – це не просто вид транспорту, це історія нашого міста, це пам’ятник транспортному сполученню із минулого в майбутнє. Трамвай  був першим механічним засобом пересування в Миколаєві,  пуск якого відбувся 3 січня 1915 року і це була дуже важлива подія для міста та його мешканців.

Миколаївці вже не уявляють собі життя без трамваїв та тролейбусів -  найдемократичніших та екологічно чистих видів транспорту.

Городяни, проходячи вулицями і бачачи трамвай або тролейбус, навіть не замислюються про те, скільки зусиль докладаються різними структурними підрозділами підприємства, щоб рухомий склад курсував завжди справний і чітко за розкладом.

В 2020 році первинну профспілкову організацію на підприємстві очолив Микола Копійка – молодий, енергійний, ініціативний голова профспілкового комітету, який докладає багато зусиль з захисту соціально-економічних інтересів членів профспілки. Всі питання, які виникають на підприємстві,  він вирішує в рамках соціального діалогу спільно з роботодавцем. На підприємстві для працівників організовані безкоштовні гарячі  обіди; у зв’язку з неможливістю у воєнний час  відпочивати на березі Чорного моря організовано   щотижневий сімейний відпочинок вихідного дня з виїздом на Тилігульський лиман; членам профспілок, які потрапили в скрутне становище, надається матеріальна допомога.

В день міста, який Миколаїв вдруге відзначає в новому статусі – міста-героя,  неможливо було не відмітити роботу колектива   КП «Миколаївелектротранс»,  який  робить  вагомий внесок в забезпечення життєдіяльності Миколаєва.

 Миколаївський міський голова О. Сєнкевич в словах привітання наголосив, що працівники підприємства є прикладом для всіх інших, що саме вони проявили себе в роботі й поза нею, залишалися в місті та працювали під час щоденних обстрілів,  захищали місто, допомагали  йому жити та розвиватися. З нагоди Дня міста мер нагородив кращих працівників підприємства почесними грамотами Миколаївського міського голови.

 Дев’ять працівників підприємства  також отримали почесні грамоти від Миколаївської облорганізації профспілки. Завідуюча відділом  І. Кошова підкреслила, що працівники комунальних підприємств, в т.ч. і «Миколаївелектротранс» -  справжні герої,    під час військових дій надавали послуги містянам,  не зупинили свою роботу на жодний день, іноді ризикуючи власними життями, та продовжують їх надавати. Окрім перевезення миколаївців трамваями та тролейбусами,  КП «Миколаївелектротранс» щоденно забезпечує їх питною водою – розвозить її в різні райони міста.

По закінченню заходу працівникам КП «Миколаївелектротранс»  побажали здоров’я, миру, процвітання підприємства та рідного міста, бути щасливими під мирним небом нашої вільної України.