ВЧИТИСЯ ТРЕБА ПОСТІЙНО

Щоб завжди бути готовим допомогти  працівнику в скрутній ситуації і на рівних розмовляти з роботодавцем, профспілковий лідер постійно повинен вчитись. Таким був лейтмотив  проведеного 12 жовтня  обкомом профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення за сприяння Навчального центру облпрофоб’єднання семінару для профактиву, у якому також взяли участь фахівці підприємств з питань охорони праці та економічної роботи.

Програма цього заходу була дуже насиченою. Відкриваючи його, голова обкому профспілки Анастасія Демідова розповіла про роботу підприємств галузі  та основи напрями діяльності профорганізації в умовах війни, допомогу нашим Збройним Силам та вимушено переміщеним особам. Зараз комунальники докладають всіх зусиль для підготовки до роботи в зимових умовах, які можуть бути дуже складними. Все це вимагає від профспілки бути на рівні сучасних вимог, покращувати захисну, організаційну та правову роботу, дбати про умови праці та відпочинок людей. А для цього, безумовно, потрібно підвищувати кваліфікацію профактиву.

В роботі семінару взяв участь і виступив, відповів на запитання його учасників голова Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Анатолій Яловий, який віддав належне активній роботі галузевої профспілки.  Згадавши про те, що сьогодні наша область стала головним локомотивом економіки країни, він наголосив  й на відповідному зростанні в нинішніх непростих умовах ролі профспілок у стабілізації виробництва, збереженні трудових колективів, посиленні соціального захисту працюючих. Серед головних завдань – збільшення на фоні різкого зростання вартості життя рівня оплати праці та ліквідація значних зарплатних боргів, збереження соціальних гарантій, розв'язання кадрових проблем, недопущення впровадження нових законів і нормативних актів, яке обмежують права трудящих та профспілок, що представляють їхні інтереси.

Про стан соціально-економічного захисту членів профспілки в умовах війни поінформували слухачів зав. відділу обкому профспілки Людмила Солодухіна,  а щодо статутних та фінансових питань  - зав. оргмасового відділу Вікторія Тризна та бухгалтер Віра Сосницька.

Дуже цікавими й корисними були виступи головного спеціаліста відділу розслідування, аналізу, обліку виробничого травматизму та аварій Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці Наталії Шевченко та адвоката, юриста облпрофоб’єднання Олексія Погрібняка щодо особливостей у нинішніх воєнних умовах розслідування нещасних випадків та проблематики застосування трудового законодавства. Відповіли вони й на численні запитання присутніх.

                           Пресцентр Дніпропетровського облпрофобєднання