Коблево - це не тільки відомий курорт в Україні, але й адміністративний центр Коблівської територіальної громади, до якої входить 12 сіл із населенням понад 8 тисяч осіб.

Надання життєзабезпечуючих послуг населенню громади покладено на комунальне підприємство «Коблівський сількомунгосп», в якому працює 40 осіб. Колектив підприємства якісно та професійно надає послуги з водопостачання та водовідведення, вивозу ТПВ, благоустрою, обслуговування житлового фонду.

На підприємстві було багато планів і проєктів, але війна внесла свої корективи. Попри жахіття та всі труднощі воєнного часу підприємство згуртовано працює та надає мешканцям громади повноцінні послуги.

Окрім цього, підприємство обслуговує місцевий гуртожиток, де проживають ті, хто був вимушений евакуюватись зі своїх домівок на окупованих територіях до Коблева. Всього на території громади проживає 3 тисячі біженців. Попри те, що обсяг роботи на підприємстві виріс, навантаження на працівників зросли, а заробітна плата не збільшилась.

Зважаючи, що за останній рік змінився роботодавець та склад профспілкового комітету, спеціалісти облорганізації профспілки надали практичну допомогу з питань організації праці на підприємстві, оформлення відповідних документів, а також запропонували допомогу щодо внесення змін до відомостей первинки, які містяться в Єдиному Державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Під час зустрічі голова Миколаївської облорганізації профспілки Світлана Начинова розповіла, як працюють підприємства галузі в умовах воєнного стану та чим зараз живе галузева профспілка.

 Учасникам зустрічі були надані вичерпні відповіді на їх запитання. 

12 жовтня голова Миколаївської обласної організації профспілки Світлана Начинова взяла участь у зустрічі в місті Первомайськ з заступником Первомайського міського голови Д. Малишевським та з головою ліквідаційної комісії КП «Первомайськводоканал» Первомайської міської ради В. Балєвим.

29 червня поточного року Первомайська міська рада прийняла рішення про припинення комунального підприємства «Первомайськводоканал» Первомайської міської ради шляхом ліквідації та створення комунального підприємства Первомайської міської ради «Первомайське управління водопровідно-каналізаційного господарства».

Метою зустрічі було ознайомлення з ходом ліквідації КП «Первомайськводоканал» і  працевлаштування працівників ліквідованого підприємства на новостворене підприємство, а також та створення на ньому первинної профспілкової організації.

Питання залишається на контролі.