Посилення та вдосконалення роботи в умовах війни!

Попри складні умови сьогодення робота обласної профорганізації щодо виконання Закону України «Про Профспілки їх права та гарантії діяльності», норм галузевого Статуту, інших законодавчих та нормативних актів не припиняється.

Саме про вдосконалення цієї роботи в умовах війни йшлося на черговій розширеній Президії обкому профспілки 26 жовтня 2023 року.

На президію були запрошені та присутні: голова Центрального комітету Профспілки Олексій РОМАНЮК, заступник директора департаменту ЖКГ ОДА Володимир ВЕРХРТУРЦЕВ, представник одного із воєнних шпиталів, окремі керівники підприємств, голови профкомів, фахівці з охорони праці, профспілковий актив. 

Вже традиційно  розпочався захід з вшанування пам’яті загиблих на   війні та від ворожих дій  російського агресора, в тому числі та працівників галузі.                                       

Відповідно до порядку денного на президію було винесено 9 питань.

Перед розглядом першого питання представник одного із воєнних шпиталів  області  вручив грамоту обласній профорганізації за підтримку та подякував за внесок у важливу роботу направлену на  одужання наших захисників.

Основним питанням, доповідь з якого, зробила голова обкому профспілки Анастасія ДЕМІДОВА було: про роботу виборних профспілкових органів  щодо надання організаційно-правової, фінансової, гуманітарної допомоги членам Профспілки в умовах воєнного часу. В інформації дуже ретельно було викладено роботу з цього питання обкому, міськкомів профспілки, виборних профспілкових органів всіх рівнів.

У виступах голови ЦК Профспілки Олексія РОМАНЮКА, членів Президії відмічався значний вклад обласної профорганізації в вигляді коштів на придбання майна та необхідних засобів, матеріальної, гуманітарної та іншої допомоги ЗСУ, ТО, ВПО, членам профспілки, які постраждали від дій агресора, всім кому вона була потрібна в цей складний воєнний час.

Другим вкрай важливим питанням було: про виконання заходів щодо підготовки підприємств житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 року - з якого доповів Володимир ВЕРХОТУРЦЕВ. 

Зокрема він сказав, що значна робота з цього питання проведена на багатьох підприємствах галузі.  Всього на теперішній час в області підготовлено до зими 1 644,71 км теплових мереж (100%), 1 039 котелень (100%) та 175 теплових пунктів(100%). 

З метою забезпечення резервним живлення об’єктів критичної інфраструктури у співпраці з профільним Міністерством та благодійними організаціями підприємствам тепло-, водопостачання області, які є об’єктами критичної інфраструктури, надана допомога генераторами у кількості 110 од.

Підготовлено 11 224 житлових будинки (100%) з видачею паспортів готовності.   Підготовлено 700 одиниць спеціалізованої техніки  для ліквідації наслідків зимової негоди: навантажувачів, бульдозерів, грейдерів, снігоочищувачів, екскаваторів.  

Виконано і багато інших заходів та зобов’язань колективних договорів підприємств щодо підготовки до зими.

Однак, окремі підприємства галузі не змогли повною мірою реалізувати необхідні та намічені заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період внаслідок складного фінансово - економічного стану. Особливо це підприємства теплового, водопровідно-каналізаційного господарства.

Не відшкодування різниці в тарифах, прийняття окремих постанов уряду, неспроможність органів місцевого самоврядування надавати необхідну фінансову підтримку напряму впливають на стан підприємств галузі.

Далі на Президії йшлося про галузеві огляди за 3-й квартал та 9-ть місяців 2023 року - з економічних питань, охорони праці, серед робітників провідних професій.  Цілий ряд підприємств галузі, працівників робітничих професій  вийшли переможцями цих оглядів. Підприємства та працівники, які на трудовому фронті самовіддано працюють задля нашої Перемоги також потребують уваги та вшанування. Визначені переможці та заходи щодо їх нагородження. 

 З  цих питань доповідали завідувачка соціально – економічним відділом обкому профспілки Людмила СОЛОДУХІНА, провідний фахівець департаменту Наталія МІРОШНІЧЕНКО.

Детально розглянуте питання виконання статутних вимог з фінансових питань окремими підприємствами. З цього питання доповідала головний бухгалтер обкому профспілки Маргарита БОНДАР, голова профкому підприємства «Дніпро-Західний Донбас» - Анна ГАЛЬЧЕНКО.      

З усіх цих питань прийняті конкретні, з роботою на перспективу постанови.

Наприкінці заходу голова Центрального комітету Профспілки Олексій РОМАНЮК, голова обкому  профспілки Анастасія ДЕМІДОВА  вручили нагороди окремим профспілковим лідерам за активну роботу щодо надання  допомоги ЗСУ, ТО.

Всі учасники заходу одностайно висловили думку про ще активнішу допомогу захисникам України, задля прискорення нашої ПЕРЕМОГИ.

Для цього всі разом єдиною командою обласна профорганізація буде працювати та роботи все задля її наближення.

    

 За інформацією Президії обкому профспілки