Харківська обласна організація Профспілки провела обласний семінар

24 листопада 2023 року відбулася наша довгоочікувана зустріч зі спілчанами –  представниками галузевих підприємств Харківської області. До нас приїхали голови первинних профспілкових організацій, профспілковий актив, спеціалісти підприємств з Куп’янська, Ізюма, Лозової, Богодухова, Зміїва, Дергачей, Пісочина та інших обласних міст загальною кількістю 32 особи.

Перед початком зустрічі відбулася демонстрація презентації з більш ніж 100 слайдів. З неї можна було дізнатися про основні заходи, які проводилися Харківською обласною організацією Профспілки з початком війни, та нашу роботу, зумовлену викликами часу.

Для зустрічі був обраний формат семінару. Захід відкрила голова ХООПС Лариса Успенська, яка ознайомила присутніх з основними напрямами діяльності Обласної організації Профспілки та задачами, які ставить перед нами воєнний час. Інформація була не тільки цікавою, але і доречною, оскільки на заході вперше були присутні представники новостворених  первинних профспілкових організацій, зокрема з міста Куп’янська.

 В роботі семінару взяли участь завідуюча відділом правової роботи ХООПС Анна Алтухова, завідуюча відділом соціально-економічного захисту Наталія Ковальова, головний бухгалтер Людмила Лубенцова. Тематика була дуже різноманітною. Оскільки перерва з останньої зустрічі була досить значною, хотілося розповісти якомога більше. Були висвітлені та обговорені питання колективно-договірної роботи у період воєнного стану, новації законодавства в сфері трудових прав працівників, актуальні питання з  охорони праці,  а також з фінансових питань, зокрема  щодо прав профспілок в статусі неприбуткових організацій у світлі Податкового кодексу, профспілкових  виплат, допомоги ЗСУ. Усі виступи наших спеціалістів  супроводжувались презентацією у вигляді слайдів.    

  

Після закінчення основної частини семінару відбулося нагородження почесними грамотами. Так, грамотою Харківської обласної організації Профспілки за значний особистий внесок у зміцнення профспілкового руху була нагороджена заступниця голови первинної профспілкової організації КП «Комунальник» Куп’янської міської ради Мартиненко Олена Олексіївна.  

Атмосфера заходу була дуже доброзичливою, інформація сприймалася з увагою, зацікавленістю та вдячністю. Відчувалося як присутнім не вистачає спілкування зі своїми колегами з інших підприємств та профспілкових організацій, оскільки через постійну загрозу обстрілу Харкова такі зустрічі, на превеликий жаль, відбуваються набагато рідше, чим хотілося б. 

Яскравим прикладом того, що захід пройшов результативно, стало рішення запрошених на нього представників галузевого комунального підприємства смт Пісочин, на чолі з його керівником, створити на підприємстві первинну профспілкову організацію.     

Усі учасники семінару були забезпечені роздавальними матеріалами з тематики, що розглядалася, та сувенірами – якісними, яскравими сумочками з логотипом нашої Профспілки.  

Віримо та сподіваємось, що невдовзі такі зустрічі зможуть стати регулярними!