НАВЧАННЯ ТА ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ  В МИКОЛАЇВСЬКІЙ ПРОФСПІЛЦІ ЖКГ

5 грудня Миколаївська облорганізація Профспілки  провела семінар-навчання для  фахівців з охорони праці та  профспілкового активу галузі, по закінченні якого відбулось  розширене засідання президії.

Перед початком заходу голова облорганізації профспілки Світлана Начинова за активну роботу з оздоровлення дітей та вагомий внесок в організації дитячої оздоровчої кампанії у 2023 році вручила почесні грамоти Федерації профспілок України головам первинних профспілкових організацій С. Мельниченку (МКП «Миколаївводоканал») та В. Березницькому (ОКП «Миколаївоблтеплоенерго»).

Відкриваючи роботу семінару, голова облорганізації профспілки Світлана Начинова наголосила, що головною метою і завданням представників профспілок є захист трудових прав та гарантій оплати і безпеки  праці,  і що особливого значення ці питання набувають   під час дії воєнного стану в країні.

Для участі в роботі семінару були запрошені спеціалісти відділів безпеки праці,  гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці та з питань праці  управління інспекційної діяльності в Миколаївській області при Південному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці, які на високому професійному рівні висвітлили питання проходження працівниками медичних оглядів на підприємстві, інструктажів з охорони праці, атестації робочих місць за умовами праці, забезпечення працівників спецодягом та індивідуальними і колективними  засобами захисту та ін.

 Про ризики, пов’язаними з вибухонебезпечними предметами, слухачам семінару розповіли представники міжнародної гуманітарної організації «The HALO Trust». Вони зазначили, що  через війну мінами та вибухонебезпечними залишками  забруднено більш ніж третину території України і що знання про ризики від них тепер стосуються не тільки військових, але й мирних мешканців. Слухачам семінару за допомогою слайдів були надані практичні рекомендації, щодо правил безпечної поведінки в умовах наявності загроз від мін та вибухонебезпечних предметів, а також були роздані відповідні методичні матеріали. Враховуючи, що процес розмінування має довготривалий характер, отриманні знання були дуже корисними. Деякі представники підприємств житлово-комунального господарства домовились з Міжнародною гуманітарною організацією про проведення подібного навчання у них в колективі.

По закінченню семінару відбулось засідання президії облорганізації профспілки в розширеному форматі,  на порядку денному якого була розглянута низка важливих питань, зокрема, про колективно-договірну роботу на підприємствах галузі,  про бюджет облорганізації профспілки на 2024 рік та ін.

По першому питанню голова облорганізації профспілки С. Начинова зазначила, що в умовах воєнного стану у зв’язку зі збройною агресією росії проти України перед профспілковими органами постали нові складні виклики і що наразі колективний договір набуває особливого значення, як надзвичайний важливий інструмент, за допомогою якого забезпечується узгодження оптимального балансу інтересів працівників і роботодавців з питань регулювання  трудових та інших безпосередньо пов’язаних із ними відносин. Було підкреслено, що питання колективних переговорів, як форми соціального діалогу, яка впливає на рівень і якість життя працівників, постійно перебувають в зоні уваги  Миколаївської облорганізації галузевої профспілки та профспілкових організацій, які входять до її  складу. Левову частку роботи щодо правового захисту спілчан в умовах воєнного стану виконують профкоми підприємств, які забезпечують реалізацію галузевих і колективно-договірних гарантій в оплаті праці, своєчасної  та в повному обсязі виплати заробітної плати, здійснюється громадський контроль за безпечним веденням робіт на виробництві. Системна та послідовна робота виборних профспілкових органів забезпечує охоплення колективними договорами 100 відсотків галузевих підприємств. Всі укладені колективні договори мають конкретні зобов’язання з питань захисту трудових та соціально-економічних прав працюючих, охорони праці та техніки безпеки, пільг та гарантій.  Завдяки роботі, яка була проведена профкомами в рамках соціального діалогу, більшість роботодавців в період воєнного стану не скористалися правом зупинити дію окремих положень колдоговорів. 

Заходи, які приймали сторони соціального діалогу на всіх рівнях щодо виконання зобов’язань колдоговорів дали в поточному році свої позитивні результати – на всіх без виключення підприємствах житлово-комунального господарства відбувся ріст заробітної плати. Так, середня заробітна плата працівників галузі в Миколаївській області за 9 місяців 2023 року виросла на підприємствах водо- та теплопостачання на 17 і 10 відсотків відповідно, на підприємствах житлового та комунального господарства – на 13 відсотків. По рівню середньомісячної заробітної плати одного працюючого в галузі ЖКГ України, за підсумками роботи ІІІ кварталу поточного року, що становить 14345,18 грн., Миколаївська область (16417,28 грн.) посіла друге місце після м. Києва (19457,21 грн.).

С. Начинова проінформувала присутніх про те, що:

- наразі на стадії  підписання Галузева угода між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, галузевим всеукраїнським об’єднанням роботодавців та ЦК Профспілки на 2023-2026 роки, в якій передбачено - встановити на підприємствах ЖКГ мінімальну тарифну ставку (оклад) за просту некваліфіковану працю у розмірі прожиткового мінімуму, встановленому для працездатних осіб, а мінімальну тарифну ставку робітника 1 розряду  – у розмірі не менше 200 відсотків (було 180) розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

- на  розгляді  профільного міністерства  проєкт Галузевої угоди для підприємств міського електротранспорту на 2023- 2025 роки, в якій передбачено встановлення коефіцієнтів  збільшення розмірів в оплаті праці,  аналогічно Галузевій угоді для працівників ЖКГ;

- продовжуються переговорний  процес  з питання  укладення Територіальної  галузевої  угоди  між Миколаївською  міською  радою та Миколаївською обласною організацією галузевої  профспілки  на  2023 -2026 роки., яка передбачає більш  високі трудові  та соціальні  гарантії,  ніж  передбачені  Генеральною  та Галузевими  угодами.

Голова облорганізації профспілки підкреслила, що в  умовах  воєнного  стану важливо  інформувати членів  профспілки  та  трудовий  колектив  про  виконану  роботу з  питань  захисту  трудових  прав  і гарантій  працівників, рівня їх  соціального  захисту,  збереження  існуючих  робочих  місць. Окрім  того, відповідно до  ст. 15  Закону  України «Про  колективні  договори  і  угоди»  та  ст. 20 КЗпП України  сторони, що  підписали  колективний  договір,  щорічно  в строки,  передбачені  колективним  договором,  звітують про  його  виконання і ці  норми  чинного  законодавства  не  призупинені.

З метою захисту трудових прав і гарантій працівників галузі, забезпечення гідної оплати та умов праці, підвищення рівня соціально-економічних відносин та соціального діалогу в умовах воєнного  стану президією облорганізації профспілки були затверджені основні направлення в організації колективно-договірної роботи на підприємствах.

По другому питанню порядку денного президія  одностайно затвердила бюджет облорганізації профспілки на 2024 рік.

Після жвавого обговорення по всіх питаннях порядку денного були прийняті відповідні постанови.