Навіть в умовах воєнного стану обласний комітет профспілки продовжує  практику проведення навчання профактиву безпосередньо в регіонах та обласному центрі.

Загалом протягом року обкомом профспілки  проведено  8 різноманітних  тематичних семінарів-навчань з головами профкомів, профорганізаторами, членами виборних профспілкових органів, іншим профспілковим активом.

В семінарах також взяли участь керівники підприємств, спеціалісти з різних направлень. 

Такий семінар – нарада 23 листопада був проведений  в Новомосковському регіоні з питань колдоговірної роботи, легалізації профорганізацій. Всім учасникам видані нові методичні рекомендації підготовлені фахівцями обкому профспілки з цих питань. На всі питання учасників наради відповіли голова обкому профспілки Анастасія ДЕМІДОВА та завідувачка відділу Людмила СОЛОДУХІНА.

29 листопада напередодні річного звіту відбувся  семінар-нарада голів і фінансистів профкомів.

Особливо тих, у кого профком є основним місцем роботи.  

З детальною інформацією щодо питань складання річного звіту, формування штатних розписів на 2024 рік, планування фінансової роботи перед учасниками семінарів виступила голова обласної організації профспілки.

Зокрема, вона  наголосила на галузевому положенні з цих питань, особливостях його застосування під час формування посадових окладів виборних профспілкових органів,  норм і гарантій, які в ньому встановлені, особливості ведення бухгалтерського обліку в профспілкових організаціях у зв’язку з внесенням змін до Податкового кодексу України, необхідності формуванні профспілкових бюджетів з урахуванням воєнного стану, продовження активної допомоги ЗС  тощо.

У  своїх виступах, запитаннях учасники семінару підняли багато важливих, цікавих запитань з фінансової роботи, продовження профспілкового навчання, поділилися досвідом роботи, внесли конкретні пропозиції щодо її вдосконалення. На життєвих прикладах висвітлили роботу окремих голів профкомів та профкомів загалом з питань допомоги ЗСУ. Так, наприклад голова профкому КП «Дніпроводоканал»  Дмитро КОРДИШ  особисто нагороджений  нагрудним знаком за допомогу ЗСУ, Подякою нагороджений увесь колектив підприємства, Сергій СОЛОХА голова профкому КП «Дніпровський електротранспорт», Юрій ПЕТРЕНКО голова профкому КПТМ «Криворіжтепломережа» та колектив цього підприємства, також   нагороджені Подякою  командувань збройних сил  України  за   внесок у зміцнення  обороноздатності країни, є інші нагороди у підприємств і профорганізацій галузі з цих питань.

Зокрема, голова обкому профспілки Анастасія ДЕМІДОВА зупинилася і на роботі обласної  профорганізації, яка спрямована на консолідовані дії направлені на підтримку ЗСУ, наближення нашої перемоги у війні, підтримку спілчан,  за що також  неодноразово отримані відповідні Подяки.  

На семінарі учасники дізналися багато корисної та актуальної інформації, яка знадобиться їм в практичній роботі, отримали відповіді на чисельні запитання.

Прийшли до єдиного висновку - час вимагає від профспілкових організацій усіх рівнів вибудовувати свою роботу по-сучасному та протидіяти викликам і загрозам, які виникають у  профспілковому русі,  запорукою цьому може стати ефективне профспілкове навчання.

  

За інформацією Президії обкому профспілки