29 листопада 2023 року відбулася  25-та  Президія  обласної організації Профспілки.

Так, 25-та  з липня 2020 року від початку проведення звітно-виборної конференції.

Галузевий Статут дозволяє проводити засідання Президії за потреби, але не менше одного разу у квартал, але питань так багато і всі вони настільки важливі, що не терплять відтермінування, тому потребують щомісячного розгляду на президії.

Президія була розширеною, з запрошенням профспілкових працівників профкомів, міськкомів.

Основним питанням порядку денного було про хід виконання колективних договорів у 2023 р. та основні завдання колективно-договірної роботи на 2024 рік, з якого доповідала завідувачка соціально – економічним відділом обкому профспілки  Людмила СОЛОДУХІНА.

Зокрема в доповіді йшлося про те,  що  для профспілкового активу галузі в цих складних умовах сьогодення головним завданням  було не допустити: погіршення  захисту прав та інтересів членів профспілки,  прийняття колдоговорів гірших ніж довоєнні. Для цього обкомом профспілки були розроблені   методичні рекомендації, зразок колдоговору,  проводилась експертиза проєктів колдоговорів, семінари, круглі столи, на яких розглядались питання колдоговірної роботи, де не тільки фахівці обкому (міськкомів)  Профспілки навчали питанням колдоговірної роботи, а і кращі профспілкові лідери, фахівці підприємств ділилися  досвідом. Соціальний діалог на більшій частині підприємств був результативним і налагоджений багаторічний колдоговірний  захист членів профспілки спрацював на збереження основних зобов’язань прийнятих колдоговорів.

Другим важливим питанням було про підсумки навчання профспілкових активістів та членів профспілки у 2022/2023 навчальному році, з якого доповідала завідувачка організаційного відділу Вікторія ТРИЗНА. Вони зауважили, що попри складні умови сьогодення, надаючи велику увагу профспілковій обізнаності обком профспілки проводив постійне навчання профактиву і буде  й надалі  вдосконалювати цю роботу, проводити семінари-навчання, круглі столи, інші навчальні заходи з актуальних питань діяльності профспілок України та міжнародних,   з метою покращення правового,  соціально-економічного захисту наших членів профспілки.  

Також на Президії йшлося про заходи щодо підготовки до здачі фінансового та статистичного звіту за 2023 рік,  щодо підготовки міськкомів профспілки, профспілкових комітетів до складання річного звіту з правової роботи. Та деяких інших питань.

Підбиваючи підсумки засідання, Президії голова обкому профспілки  Анастасія ДЕМІДОВА підкреслила, що  трудові відносини членів профспілки завжди в полі зору профспілкових активістів, їх захист  є основним завданням  і направленням профспілкового руху. Особливо в умовах воєнного стану. Тому профспілкам необхідно модернізувати свою роботу, ставати більш сучасними, більш доступними та зрозумілими для своїх членів. Людина має розуміти, які переваги вона отримує завдяки своєму членству у профспілці.  Відмітила, що колдоговірна робота, організація ефективного  навчання, як колективні масові заходи захисту прав і інтересів членів профспілки  повинні виходити  перше місце і постійно вдосконалюватися.      

За матеріалами Президії обкому профспілки