Працюємо далі. Разом - ми Сила.

Чергове розширене засідання Президії працівників Рівненської обласної організації Профспілки розпочало свою роботу хвилиною мовчання за всіма загиблими  від рашиської навали,  зокрема і за  членами нашої галузевої Профспілки, які віддали своє життя за незалежність нашої України.

На сьогодні з нашої галузі загинуло 14 Героїв та двоє воїнів пропали безвісти.  Мобілізовані до лав ЗСУ  284 чоловіки з 4588 працюючих в житлово-комунальній галузі,  а це досить велика кількість наших працівників, яким дуже  проблематично знайти заміну, тому в галузі на даний час виникла проблема з  нестачі професійних кадрів.

Одним з питань порядку денного було надання допомоги ЗСУ, адже,  для нас  усіх сьогодні одне бажання - здобути перемогу над ворогом.

Голова обласної організації Профспілки Уляна  Стрілець висловила щиру подяку профспілковим лідерам, завдячуючи яким було направлено на допомогу  ЗСУ та іншим військовим формуванням, сім’ям загиблих та внутрішньо переміщеним особам на суму 4 млн. 978 тис. грн.

Крім цього, було придбано від галузі 3 дрони. Профспілковими  комітетами, завдячуючи головам профкомів (РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал», ТОВ «Рівнетеплоенерго», КП «Вараштепловодоканал» ВМР та іншим профспілковим організаціям)  придбано автомобіль  для військової частини,  тепловізорний приціл, військова форма, спальні мішки  для взводу, де служать наші члени профспілки та багато іншого.

Також працівники  нашої галузі надавали суттєву допомогу підприємствам в регіони, де ведуться бойові дії.

Частина профспілкових комітетів відмовилися від новорічних подарунків, а кошти спрямували на допомогу військовим частинам, де несуть службу їх члени профспілки.

Також члени президії обговорили цілу низку важливих і актуальних питань роботи профспілкових органів під час війни, стан і можливості удосконалення соціального діалогу на всіх рівнях, законодавчі зміни та ініціативи, які стосуються питань діяльності профспілки,      галузевих підприємств та соціально-економічного захисту спілчан.

Одночасно  провели семінар-навчання ,  на якому змістовно виступила і відповіла на  питання, відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» Галина Кирилюк - начальник відділу Державної реєстрації громадських формувань у Рівненській області Управління  державної реєстрації західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції  України.

Робота Президії та семінару-навчання була плідною і конструктивною.

Всі учасники активно включилися в роботу, висловлюючи свої пропозиції, які знайшли своє відображення в прийнятих постановах Президії  обласної організації Профспілки.