ПРАЦЮЮТЬ З ВІРОЮ В ПЕРЕМОГУ

З початком повномасштабної агресії Дніпропетровщина відразу стала прифронтовим  регіоном,  кілька районів якого постійно знаходяться під ворожими обстрілами. Але потужна  промислова область продовжує працювати на Перемогу. 

Відважно, нерідко під загрозою життю, несуть свою цілодобову вахту й трудові колективи підприємств житлово-комунального господарства, які забезпечують дніпропетровців водою, теплом, послугами електротранспорту та іншими благами цивілізації. Чимало комунальників стали на захист країни зі зброєю в руках, тому їх товариші працюють сьогодні й за них. Обком галузевої профспілки (голова – Анастасія Демідова), профспілкові комітети за підтримки керівників підприємств постійно піклуються про надання допомоги нашим Збройним Силам, мобілізованим та їх сім’ям, постраждалим при виконанні службових обов’язків працівникам підприємств Нікополя, Марганця Зеленодольська, Павлограда та вимушено переміщеним особам.

Дніпропетровське обласне об’єднання профспілок ще з 2014 р. взяло шефство над легендарною 93 окремою механізованою бригадою «Холодний Яр», яка прославилась раніше під час захисту Донецького аеропорту та зараз в Бахмуті. На зібрані профспілками кошти для цієї частини були закуплені портативні електрогенератори, медичне обладнання, ліки, запчастини для автотранспорту та інше. Командування бригади неодноразово відзначало облпрофоб’єднання Подяками за цю допомогу.

Опікується одним з підрозділів цієї бригади й обком профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення. Постійно підтримується контакт з його командуванням, задовільняються потреби армійців, зокрема, в ремонті автотранспорту.( В тому числі й за рахунок коштів, які надходять до створеного обкомом Фонду допомоги ЗСУ, що складає зараз 760 тис. грн). Обком профспілки також відзначений подяками командування бригади.

З перших днів війни голова профкому підприємства «Криворіжтепломережа» офіцер запасу Юрій Петренко пішов на фронт, був командиром стрілецького взводу в 93 ОМБ, брав участь у важких боях під Ізюмом, Слов’янськом, Бахмутом (там отримав контузію і довго лікувався, демобілізований за віком). Знаючи не за розповідями, що таке війна, профспілковий лідер вважає сьогодні підтримку армійців справою честі. Майже на 800 тис. грн очолюваний ним профком надав допомоги армії, сім’ям мобілізованих, переміщеним особам. 70 мобілізованих працівників цього підприємства, завдяки турботі профкому та адміністрації, продовжують отримувати середню зарплату, а також допомогу від профспілки. За допомогу армійцям Петренко відзначений подякою командування 93-ї бригади.

Має нагороду – нагрудний знак 111-ї окремої бригади тероборони - за активну допомогу воїнам і голова профкому підприємства «Дніпроводоканал» Дмитро Кордиш. Ця частина воює на передовій, в Бахмуті, в дуже складних умовах, тому комунальники постійно забезпечують бійців теплим обмундируванням, ліками, засобами обігріву. Значні кошти виділяються й на підтримку мобілізованих. Працівники підприємства активно займаються волонтерською діяльністю, перераховують особисті кошти, в’яжуть маскувальні сітки та теплі носки, опікуються пораненими в лікарнях.

Постійно піклуються про поранених, купують для них продукти та ліки також профспілкові комітети КП ДОР «Аульський водовід» (м. Кам’янське) та КП «Теплоенерго» (м. Дніпро). Нещодавно обком профспілки на прохання військового шпиталю виділив 250 тис. грн. на придбання для нього спеціального медобладнання, яке буде встановлено в операційних та допоможе рятувати життя бійців.

Значну допомогу ЗСУ, своїм мобілізованим профспілкові комітети КП «Дніпровський електротранспорт», «Швидкісний трамвай»(м. Кривий Ріг), КП «Коменергосервіс» (м. Дніпро), КП «Кривбасводоканал» та інші.

Одним з проявів турботи профспілки про сім’ї мобілізованих є солідарна участь багатьох профорганізацій та адміністрацій підприємств у підготовці до роботи дитячого оздоровчого закладу «Комунарець». Зокрема, на заклик обкому були виділені кошти на обладнання там укриття, яке відповідає всім необхідним умовам. Виділяється профкомами і фінансування відпочинку дітей працівників і мобілізованих у інших оздоровчих закладах.

Не забувають також про вимушено переміщених осіб. Для них підшуковують роботу на підприємствах галузі. Чималі кошти виділялись профспілкою на оплату проживання ВПО у готелі Навчального центру облпрофоб’єднання та санаторії «Курорт Орлівщина». Надається також підтримка членам профспілки з тих населених пунктів, які постраждали внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС.

Зазначимо, що обком профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення на допомогу армії та інші пов’язані з війною заходи витратив вже більше 5 млн. грн.( В тому числі – на дрони, які закуповує для ЗСУ ЦК цієї профспілки). І ця підтримка, як зазначалося нещодавно на пленумі обкому профспілки, присвяченому цим питанням, - буде продовжуватися.

Інформація надана Дніпропетровською обласною організацією Профспілки