Напередодні професійного свята - Дня  працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення   14 та 15 березня 2024 року очільники міста та області  на чолі з в.о. міського голови Рівного спільно з  обласною організацією профспілки провели ряд зустрічей з колективами комунальних підприємств  аби привітати та відзначити кращих працівників  галузі. 

Основний захід відбувся на базі  Комунального підприємства – Рівненського шляхово-експлуатаційного управління автомобільних доріг. І це не випадково, адже напередодні професійного свята,  на фасаді  МіськШЕУ відбулося відкриття пам’ятних дошок трьом загиблим на війні працівникам підприємства. Кожен з них проявляв наполегливу працю та відданість своїй справі. Після повномасштабного вторгнення вони стали на захист рідної землі. 

Вже в залі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх загиблих на війні працівників  житлово-комунальної галузі, які виконуючи бойові завдання  поклали свої життя за незалежність нашої країни.

До працівників галузевих підприємств з нагоди професійного свята звернувся в. о. міського голови Рівного, секретар міської ради Віктор Шакирзян, він висловив слова вдячності працівникам галузі.    Кожному, хто щодня, незважаючи на складність ситуації,  докладає зусиль, аби наше місто було комфортним і затишним. А також  побажав всім миру,  міцного здоров’я, успіхів у виконанні виробничих завдань, родинного затишку.

Подякувала  усім за самовіддану працю, сумлінне та відповідальне ставлення до своїх професійних обов’язків  і голова обласної організації профспілки галузей Уляна Стрілець.

-  Ми з Вами багато пройшли за цих два роки повномасштабної війни. І я впевнена,  так само гідно долатимемо всі випробування й надалі. Маємо працювати на максимумі, кожен на своєму місці, бо від цього залежить наша спільна перемога! Ви героїчно виконуєте свої обов’язки в умовах війни, щоденно ризикуючи своїм життям, відновлюєте водопровідно-каналізаційні та теплові мережі, забезпечуєте благоустрій наших міст та селищ. Спільними зусиллями трудових колективів при підтримці владних структур в області все ж таки вдається зберегти цілісність і керованість галуззю. З часом, Ваш досвід роботи в галузі ЖКГ буде особливо цінним для масштабного відновлення країни.

Очільниця галузевої профспілки запевнила, що попри складнощі сьогодення та нові виклики наша профспілка й надалі  перебуватиме поруч зі своїми спілчанами, аби захистити їх права та інтереси, а також досягти пріоритетного розвитку житлово-комунального господарства.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, відповідальність під час виконання службових обов’язків та з нагоди професійного свята кращим працівникам галузей були вручені  Почесні грамоти Рівненської Міської ради, Центрального комітету профспілки галузі,  управління житлово-комунального господарства та обласної організації профспілки. До грамот додавалися грошові винагороди.

Аналогічні заходи відбулися і в інших комунальних підприємствах міста. Привітати з професійним святом працівників Управління майновим комплексом завітав голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, а працівників  Рівнеоблводоканалу -  заступник голови  обласної ради Сергій Свисталюк. Урочисті заходи відбулися також і у ТОВ "Рівнетеплоенерго". Керівники підприємств  разом з  профспілковими організаціями та головним бухгалтером обласної організації профспілки Ольгою Олексюк вручили працівникам Почесні грамоти з відзнаками,  зазначивши, що галузь ЖКГ – одна з найскладніших у процесі життєдіяльності громади і саме  якісна робота галузевих підприємств це - запорука добробуту й комфортного життя людей громади  та побажали працівникам життєзабезпечуючої галузі подальших успіхів у їхній нелегкій, але такій потрібній людям праці, сил та наснаги для здійснення нових добрих справ.