В риму, про героїв житлово-комунального господарства ...

Щороку у третю неділю березня країна відзначає професійне свято працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення.

З початку російського вторгнення, у надскладних умовах, а іноді й під обстрілами та ризикуючи власним життям, комунальники роблять усе, щоб в наших будинках було тепло,

світло, вода, а на вулицях було охайно.

Залишитись під час війни на своїй роботі, сумлінно виконувати свої обов’язки на благо громади – це теж подвиг. Працівники житлово-комунальної сфери – справжні герої!

Їх щоденний фронт – це боротьба за добробут населення, за комфорт і забезпечення їх найнеобхіднішим.

Харківська обласна організація Профспілки провела у березні цього року літературний «Конкурс на кращу статтю, розповідь, поему, вірш  до Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення України».

Номінації конкурсу присвячені не тільки професійному святу, а й щоденному героїзму працівників комунальної сфери у воєнний час, незламності сильного та мужнього міста - героя Харкова.

Метою Конкурсу є збереження культурних і духовних цінностей та традицій українського народу, піднесення морального духу українців під час воєнних дій. Творчість конкурсантів - це відверті віршовані сповіді про ЖКГ в період воєнного часу, власні переживання, любов до країни, до професії. У текстах багато почуттів та емоцій, творчого потенціалу у всіх авторів.

Комісія під головування Наталії Грицаненко - голови культурної комісії обласної організації ветеранів України Харківської області - «Відмінник освіти» розглянула творчі роботи. У роботі комісії також брала участь Гріценко Наталя Олександрівна - завідувач відділу соціально-економічних питань, правових та охорони праці ОПХО.

На Конкурс представлені мистецькі роботи 12 талановитих працівників підприємств ЖКГ: КП «Харківські теплові мережі», КП «Харківводоканал», КП «Харківблагоустрій», КП «ЖУК» м. Лозова. Подані на конкурс твори характеризуються патріотизмом, громадською відповідальністю співробітників житлово-комунальних підприємств і організацій. Написані рядки віршів сповнені любові до України, рідного краю, міста та його людей. Вони надають сили вистояти та перемогти. У текстах багато почуттів та емоцій, вони рясніють оригінальними порівняннями. За рішенням комісії конкурсу переможцями визначено:

у номінації «Харків - незламний»:

  • Юр’єву Оксана - 1 місце - начальницю дільниці Управління ремонтів КП «Харківські теплові мережі» за оригінальне світоглядне мово мислення, за самобутність мистецького світосприйняття.
  • Мерзлякова Олександра-2місце-директора КВ  «Донець» КП «Харківводоканал»  за віршований твір;
  • Колотіліну Тетяну -3 місце машиніста НУ УАВ та НС КП «Харківводоканал»  за віршований  твір у номінації

у номінації "ЖКГ у воєнний час":

  • Резепова Рашида -1 місце - охоронника служби безпеки та режиму КП «Харківські теплові мережі»
  • Пуголовок Марину - 2 місце - провідного інженера ВТС Індустріальної філії КП «Харківські теплові мережі»

у номінації "Ми з України":

    Задніпровську Наталію - 2 місце - службовця на складі ЦРТОУ КВ «Днепро» КП «Харківводоканал» за віршові  твори;

Дякуємо за участь  Ю. Кофанової,  О. Єрьоменко, О. Мінаковий,  Л. Шевченко, В.Кошаковує.

А. Предеус -14 років .

Професійна комісія конкурсу відмітила що автори проявили оригінальне світоглядне мово мислення, самобутність мистецького світосприйняття, виховання у поетичній творчості патріотичних почуттів до рідного міста,  популяризацію професії, виховання шановного ставлення до рідного міста та підприємств, до України.

Ми вдячні кожному, хто взяв участь в Конкурсі на кращу статтю, розповідь, поему, вірш  до Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення України.

Віримо в те, що участь у конкурсі відкриває можливість проявити себе, сприяє творчому розвитку, виховує почуття патріотизму, гордість за свою країну!  

Віримо у Перемогу! Слава Україні!

Конкурс проза Тетяна Колотіліна, оформлення Ніконенко Ганна УАВ та НС КП «Харківводоканал»