22 березня п.р. відбувся ІІ Пленум Центрального Правління Українського товариства глухих, на засіданні якого, зокрема, було підведено підсумки статутної та фінансово-господарської діяльності підприємств і організацій УТОГ у 2011 році та завдання на 2012 рік, затверджено звіт про виконання бюджету УТОГ за 2011 рік та бюджет товариства на 2012 рік.

На заході був присутній голова ЦК Профспілки Романюк О.І., який, в першу чергу, передав вітання учасникам Пленуму від членів Президії ЦК Профспілки.

У своєму виступі він зазначив, що ЦК Профспілки постійно цікавиться і переймається проблемами УТОГ.

Про це свідчать неодноразові зустрічі з керівництвом Товариства. Відносно отримання державних замовлень на продукцію, яку виготовляють підприємства УТОГ, керівництво ЦК Профспілки та УТОГ зверталися до Прем’єр-міністра України. На жаль, отримана відповідь не задовольнила ні Профспілку, ні Товариство.

У своєму виступі Романюк О.І. наголосив на тому, що відступати не варто: необхідно і далі добиватися вирішення проблем, роз’яснювати специфіку виробництва й вимагати від держави прояву турботи при забезпеченні глухих інвалідів роботою і заробітною платою, підтримуючи їх життєдіяльний дух.

Зі свого боку ЦК Профспілки займається пошуком інших шляхів допомоги Товариству. Виникла ідея залучити до цієї роботи й керівництво ФПУ, адже Федерація має два потужні АТ, а саме, Укрпрофоздоровницю і Укрпрофтур, які можуть бути замовниками. «Про це вчора була розмова з першим заступником Голови ФПУ, – сказав Романюк О.І. - Потрібно сторонам вивчити, що потрібно АТ і що можуть підприємства УТОГ й зробити спробу отримати замовлення. Можливо це буде білизна, спецодяг, уніформа, меблі тощо. Ми готові організувати зустрічі з керівництво ФПУ для обговорення конкретних пропозицій».

Романюк О.І. також наголосив на тому, що необхідно спільно добитися врахування пропозицій УТОГ під час доопрацювання плану заходів на 2012 рік щодо реалізації Державної програми розвитку внутрішнього виробництва, затвердженої постановою КМУ від 12 .09.2011 № 1130.