Спільними зусиллями Тернопільського обкому Профспілки, ЦК Профспілки та ФПУ, спрямованими на забезпечення своєчасності виплати заробітної плати та повернення боргів з неї на підприємствах житлово-комунального господарства Тернопільської області, досягнуто певних результатів.

За повідомленням Мінсополітики України Державною казначейською службою України у Тернопільській області видатки за захищеними статтями проведено у повному обсязі відповідно до поданих платіжних документів. Станом на 19.12.2012 комунальним підприємствам Тернопільщини «Тернопільміськсвітло», «Міськшляхрембуд», «Тернопільводоканал», Міська шляхово-експлуатаційна дільниця», ПМП «Совр-1» оплачено платіжні доручення за захищеними та незахищеними видатками загального та спеціального фондів місцевого бюджету на суму 1686 тис. гривень.

Проте Тернопільський обком Профспілки не підтверджує таку інформацію стосовно КП «Тернопільміськсвітло» та КП «Міськшляхрембуд», де станом на 10.01.2013 борги залишилися значними (1400 тис. грн. та 960 тис. грн. відповідно).

Робота щодо погашення боргів із заробітної плати на житлово-комунальних підприємствах області продовжується.