28 грудня п.р. в Міністерстві інфраструктури України відбулася нарада з проблемних питань міського електротранспорту за участю керівництва корпорації «Укрелектротранс», ЦК Профспілки, представників міністерства економічного розвитку і торгівлі та інших центральних органів влади.
      Головною темою наради було питання про збереження для підприємств цієї підгалузі пільгового тарифу на електроенергію (на рівні населення).
      Керівництво корпорації міського електротранспорту і галузевої Профспілки висловили глибоку стурбованість з приводу того, що НКРЄ наполягає на підвищенні тарифу на електроенергію більш ніж у 2 рази. Це призведе до збільшення збитків трамвайних і тролейбусних депо на 420 млн. грн.
     При нинішньому недофінансуванні міського електротранспорту за пільгове перевезення пасажирів та відсутності коштів на оновлення рухомого складу стан підприємств цієї важливої для міст підгалузі стає критичним і може призвести до непередбачуваних соціальних наслідків.
     Мінінфраструктури підтримує позицію Корпорації та Профспілки, однак інші центральні органи мають протилежну думку і підтримують позицію НКРЄ.
    На нараді досягнуто домовленості про проведення розширеного форуму з питань міського електротранспорту після 20 січня 2012 року.