15 березня п.р. відбулось засідання Ради Федерації профспілок України. Учасники зібрання обговорили важливі та актуальні питання, які зараз турбують профспілкові організації, всіх членів профспілок країни.

Голова ФПУ Ю.М.Кулик у своєму виступі окреслив завдання щодо соціально-економічного захисту працівників в умовах загострення соціально-економічних проблем. Він наголосив на важливості поглиблення соціального діалогу між владою, роботодавцями та профспілками. Голова Федерації  проінформував членів Ради ФПУ про свої зустрічі з Президентом України В.Ф.Януковичем, Прем’єр-міністром М.Я.Азаровим, головою Федерації роботодавців України Д.В. Фірташем.

На зазначеному засіданні виступив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики С.Л.Тігіпко, який розповів про реформи, що проводить Уряд у соціальній сфері.

На засіданні Ради ФПУ було заслухано і обговорено інформацію Голови постійної Комісії Ради з питань соціально-економічного захисту членів профспілок, голови Професійної спілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України В.С.Мойсюка про стан оплати праці та роль профспілок у державному та колективно-договірному регулюванні оплати праці.

Виступаючи з цього питання голова ЦК Профспілки працівників ЖКГ, МП і ПОН Романюк О.І. закценував увагу на наступних проблемах.

Позиція профспілкової Сторони щодо звільнення мінімальної заробітної плати від оподаткування податком на доходи фізичних осіб, на його думку, повністю перекликається з позицією Президента України щодо підтримки бідних та збільшення податкового навантаження на заможних. Начебто не проти і інші Сторони соціального діалогу. Але це «начебто» потребує чіткого визначення. Отже, усім Сторонам діалогу необхідно визначити свою позицію з цього питання і якомога швидше втілювати її у життя, а не співчувати бідним лише з трибуни.

Говорячи про борги із заробітної плати, Романюк О.І. зауважив, що якось непомітно профспілки майже змирилися з цим ганебним явищем і потроху втягнулися у гру, яку запропонувала Сторона власників. Моніторинги, графіки погашення, різні домовленості, трудові спори, заслуховування на засіданні Кабінету Міністрів самих злісних порушників, постанови Уряду, Укази Президентів і таке інше. А заборгованість як була, так і є. В галузевій Профспілці, де в основному комунальна, а фактично – державна власність, заборгованість з виплати заробітної плати складає майже 40 млн. грн.

Основною причиною заборгованості із заробітної плати на підприємствах ЖКГ є не вирішення на самому високому державному рівні повного відшкодування підприємствам втрат, які вони несуть внаслідок безкоштовного або пільгового обслуговування значної кількості громадян. На сьогодні це приблизно 1 млрд. грн.

Понад 7 млрд. грн. заборгувала держава підприємствам галузі за різницю в тарифах, 13,5 млрд. винні споживачі послуг, в т.ч. майже мільярд державні та місцеві бюджетні установи.

Ці проблеми існують більше 20 років, але не один із урядів та парламентів до цього часу не зумів знайти шляхи їх розв’язання. Але ж і миритися з цим далі не можна. Адже втрачаємо не тільки кадровий потенціал, а й наближаємось до страшної катастрофи в житлово-комунальній сфері.

У будь-якому випадку, вважає Романюк О.І, в державі має бути утворено спеціальний фонд з погашення заборгованості із заробітної плати, щоб люди не страждали, а державні органи повинні врешті решт розібратися з своїми проблемами у своїй сфері.

Порушив Романюк О.І. важливе питання про поширення дії норм галузевих угод на підприємства усіх форм власності.

На сьогодні це питання законодавчо чітко не виписано і багато інших членських організацій ФПУ мають серйозні проблеми.

Є досвід інших країн, коли право розповсюдження дії норм угод надається керівнику міністерства чи відомства, яке опікується питаннями оплати праці. Є й інші варіанти. Знаємо про те, що в Україні це питання передбачається вирішити одночасно з прийняттям Трудового кодексу. Але впевненості не маємо!

Для галузевої Профспілки і багатьох інших профспілок це питання надзвичайної ваги. Воно частково означено в проекті постанови Ради ФПУ, але необхідно шукати інші шляхи прискорення вирішення цього питання.

Торкнувся Романюк О.І. і питання щодо поваги законів, насамперед з боку державних органів.

На практиці не раз виникає ситуація, коли держава утворює якийсь незалежний орган і той починає керувати, регулювати на свій розсуд, ігноруючи усі діючі закони.

Таку проблему галузь ЖКГ має з новоствореною Національною комісією з регулювання у сфері комунальних послуг. Так, розробляючи механізм визначення витрат на оплату праці для підприємств тепло -, водопостачання, ця Комісія встановлює порядок визначення середньої заробітної плати, ставлячи умови її прямої прив’язки до середньої по промисловості по регіону. Ні галузева, ні Генеральна угода, ні Закон «Про оплату праці» до уваги не береться.

За допомогою у розв’язанні цієї проблеми голова ЦК Профспілки Романюк О.І. звернувся до присутнього на засіданні віце-прем’єр-міністра України Тігіпка С.Л. й передав йому звернення Профспілки з цієї проблеми.

Рада Федерації вирішила визнати державну політику оплати праці неефективною, а рівень колективно-договірного регулювання недостатнім і таким, що не забезпечує реалізацію конституційного права працівників на гідну оплату праці. Члени Ради підтримали нові соціальні ініціативи Президента України, проголошенні їм на засіданні Кабінету Міністрів України 7 березня 2012 року, а також визначили першочерговим завданням Ради ФПУ у період підготовки Генеральної угоди на новий термін консолідацію дій профспілок всіх рівнів щодо активізації участі у формуванні державної політики оплати праці та посилення її колективно-договірного регулювання.