21 березня у Будинку спілок у Києві відбулася презентація на тему: «Державні видатки, економічна криза, приватизація,  ефективність та ремуніципалізація», яку представив Девід Холл, директор Міжнародного дослідницького центру громадського обслуговування Грінвічського університету, Великобританія. Він перебуває з візитом в Україні на запрошення ФПУ у рамках реалізації програми ФПУ «За якісне та доступне громадське обслуговування».

111    

Перед початком презентації у Будинку спілок відбулася робоча зустріч Девіда Холла із заступником Голови ФПУ Г.В.Осовим.

Під час співбесіди наголошувалося на тому, що ФПУ цілком усвідомлює, що доступні якісні громадські послуги сприяють розбудові стабільної економіки в країні, створенню гідних робочих місць, відіграють важливу роль у забезпеченні соціальної підтримки населення. Тому на VI-му з’їзді ФПУ у березні 2011 року було ухвалено резолюцію «За якісне та доступне громадське обслуговування», яку ініціювали членські організації ФПУ, що входять до Інтернаціоналу громадського обслуговування. Резолюція з’їзду лягла в основу відповідної комплексної цільової програми ФПУ на 2011-2016 рр., яка передбачає цілу низку заходів, спрямованих на пропаганду якісного громадського обслуговування, та залучення до її реалізації представників органів влади та роботодавців.

Д.Холл відповів на чисельні запитання присутніх, зокрема, на думку дослідника, дії профспілок проти заходів, що пропонуються МВФ урядам різних країн з метою подолання наслідив кризи, є цілком доречними через те, що, за висновками, що були зроблені після вивчення ситуації у багатьох країнах, рецепти, які пропонуються МВФ, зокрема, введення режиму жорсткої економії і скорочення державних витрат, зокрема для таких країн як Греція, Румунія, Угорщина, виявилися малоефективними.

                                                                                  З матеріалів Медіа-центру ФПУ