10-11 квітня п.р. у ФПУ під егідою Фонду ім. Фрідріха Еберта відбулася Міжнародна конференція на тему «Застосування норм Конвенцій МОП при визначенні розміру мінімальної заробітної плати».

2003117613___10.04.12

У конференції взяли участь заступник Голови ФПУ Кондрюк С.М., директор Регіонального представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні і Білорусі Урсула Кох-Лаугвиць, Національний координатор МОП в Україні Костриця В.І., заступник голови Загальної конфедерації профспілок Подшибякіна Н.Д.(м. Москва), директор Департаменту заробітної плати і умов праці Мінсоцполітики України Товстенко О.П., фахівці від профспілок, науковці.

Метою цього заходу було обговорення та зіставлення міжнародного і національного досвідів щодо розрахунку мінімальної заробітної плати.

У ході обговорення зазначеної теми виступили В.Костриця, який доповів про міжнародну практику і досвід застосування Конвенції МОП № 131, Н. Подшибякіна, яка спинилася на аспектах мінімальної заробітної плати в країнах СНД.

Змістовним, насіченим цікавими фактами і висновками був виступ проректора Київського економічного університету Колота А.М.

У рамках Конференції відбулася презентація профспілкового проекту методики розрахунку відтворювального рівня оплати праці.