На засіданні Уряду 10 травня 2012 р. зокрема було розглянуто законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про захист персональних даних».

Цей закон викликав суперечливу оцінку з боку представників громадськості. Тому ФПУ, ретельно опрацювавши цей документ з Мін’юстом і профільними комітетами ВРУ, внесла варіант документу з урахуванням позиції профспілок, зокрема, до ст. 9 про порядок реєстрації баз персональних даних. Згідно зі змінами, що пропонується внести, профспілки звільняються від обов’язкової реєстрації баз персональних даних наряду з іншими громадськими організаціями світоглядної спрямованості, релігійними організаціями та політичними партіями.

Ці зміни підтримано Урядом.

Запропонований проект закону також передбачає, що утримувач баз персональних даних звільняється від обов'язку реєстрації баз персональних даних, ведення яких пов'язано з забезпеченням та реалізацією трудових відносин, членів громадських, релігійних організацій, а також політичних партій за умови забезпечення відповідного захисту цих даних.