14 травня п.р. на засіданні СПО профспілок було обговорено актуальні питання участі профспілок у вирішенні нагальних проблем соціально-економічного розвитку України, захисту соціально-економічних прав та інтересів людини праці.

Учасники засідання одноголосно ухвалили проект тез виступу делегата трудящих України, Голови ФПУ Ю.М.Кулика на 101-й сесії Міжнародної організації праці (МОП).

Під час засідання було розглянуто питання про заміну представника застрахованих осіб у складі правління ФСС з тимчасової втрати працездатності, а також про затвердження складу робочої групи СПО профспілок для проведення аналізу врахованих Урядом та центральними органами виконавчої влади пропозицій і зауважень членів СПО до проектів нормативно-правових актів за підсумками І півріччя ц.р.

СПО профспілок розглянув також низку пропозицій НСПП до законопроекту «Про внесення змін і доповнень до Закону України «Про соціальний діалог в Україні», який розглядатиметься на черговому засіданні Президії НТСЕР. Внесення більшості з них було визнано недоцільним.

Про позицію профспілок щодо законопроекту «Про зайнятість» учасників засідання ґрунтовно та детально поінформував заступник Голови ФПУ С.М.Кондрюк, наголосивши, що деякі пункти законопроекту викликають у профспілок протест. Профспілки будуть боротися за їх відміну.