17 травня ц.р. у Федерації роботодавців України під головуванням Голови Національної тристоронньої соціально-економічної ради, Голови Федерації роботодавців України Д.В.Фірташа відбулося засідання Президії НТСЕР.

У засіданні взяли участь співголова Національної ради від профспілкової сторони, Голова Федерації профспілок України Ю.М.Кулик, члени Президії ради, представники Сторін.

На засіданні було розглянуто підготовлений за участю Сторін проект закону про внесення змін до Закону України «Про соціальний діалог в Україні». Ці зміни мають унормувати створення соціально-економічних рад на рівні міст і районів. Президія НТСЕР підтримала необхідність внесення відповідних доповнень до цього закону.

Одночасно було обговорено також пропозиції Національної служби посередництва і примирення щодо доповнення закону положеннями стосовно надання НСПП права проводити перевірку достовірності документів, що надають профспілки і організації роботодавців для набуття статусу репрезентативної організації. Підтримуючи, в основному, пропозицію НСПП, Сторони домовились продовжити консультації з цього питання.

Президія НТСЕР також заслухала інформацію «Про стан підготовки до ведення колективних переговорів з укладання Генеральної угоди на тристоронній основі на новий строк».

На засіданні Президії НТСЕР було розглянуто і ухвалено спільно опрацьований проект Національної тристоронньої угоди (пакту) про сприяння зайнятості та робочі місця. Після певних організаційних процедур планується підписання Національної тристоронньої угоди співголовами НТСЕР, керівниками СПО Сторін та уповноваженою особою від Уряду.