16-17 травня 2012 року в м. Москва відбувся ІІІ Пленум Профспілки життєзабезпечення (Загальноросійська профспілка працівників життєзабезпечення) та засідання Ради Міжнародного об’єднання профспілок працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості і сфери послуг (МОП). У зазначених заходах взяв участь голова ЦК Профспілки Романюк О.І.

Основне питання, яке розглядалося на Пленумі, було питання охорони праці на підприємствах Російської Федерації. Представники регіонів у своїх виступах відмічали незадовільний стан з охороною праці як результат відсутності відповідного фінансування на ці цілі, вихолощування атестації робочих місць, нерегулярності медоглядів та недостатності кількості технічних інспекторів й обмеженості їх повноважень.

У своєму виступі Романюк О.І. повідомив присутніх про стан охорони праці на підприємствах галузі в Україні, який теж є незадовільним і має аналогічні проблеми.

Користуючись нагодою, він поділився досвідом про роботу Профспілки, спрямованої на забезпечення якості житлово-комунальних послуг.

Під час засідання Ради МОП Романюк О.І. звітував про роботу Профспілки за минулий рік, детально зупинившись на проблемах галузі та діяльності Профспілки на їх вирішення. Особливе місце було відведено повідомленню про роботу Профспілки у напрямку забезпечення якості житлово-комунальних послуг, розвитку соціального партнерства та соціального захисту працівників.