Міжнародний день боротьби з бідністю (офіційна назва «Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів») відзначається щорічно 17 жовтня .з 1993 року Він був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

bidnist

У своїй резолюції Генеральна Асамблея ООН закликала всі держави пропагувати у цей день заходи з ліквідації злиднів та бідності.

Бідними вважаються ті, хто витрачають більш як 60% сімейного бюджету на харчування. На думку спеціалістів, у минулому році процент таких людей в Україні зріс до 41,5%.

У Зверненні Президії ФПУ з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з бідністю йде мова про те, що «профспілкам потрібно разом з владою та роботодавцями зробити все, щоб привернути увагу громадськості до необхідності спільної побудови в Україні суспільства соціальної справедливості та активного впровадження в життя політики та стратегій, спрямованих на скорочення масштабів бідності та злиднів, зменшення розшарування населення за доходами та рівнем життя, забезпечення можливості розширеного відтворення робочої сили за рахунок підвищення частки оплати праці в структурі витрат на виробництво».