28 листопада 2012 року відбулося засідання Колегії ФПУ по роботі над реалізацією положень Цільової програми «За якісне та доступне громадське обслуговування».

На порядку денному засідання розглядалися два важливих питання, а саме: про проект Звернення Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України та громадськості до усіх гілок державної влади України щодо забезпечення в Україні якості питної води; про позицію ФПУ щодо формування цін та соціального захисту населення в умовах загрози підвищення цін і тарифів.

З першого питання виступив член Колегії, голова ЦК Профспілки Ромаюк О.І., який повідомив, що проблему питної води в країні було розглянуто наприкінці вересня п.р. на засіданні Президії ЦК Профспілки і прийнято рішення звернутися до ФПУ щодо розгортання під її егідою кампанії щодо забезпечення в Україні якості питної води та прийняття відповідного Звернення на основі проекту, розробленого ЦК Профспілки.

Таку пропозицію було підтримано членами Колегії. Прийнято рішення запропонувати Президії ФПУ розглянути це питання. Крім того, членами Колегії запропоновано ФПУ в І кварталі наступного року провести круглий стіл та тематичний брифінг з означеної проблеми, направити відповідні листи до Верховної Ради України та Комітетам ВРУ за належністю.

Під час розгляду другого питання зазначалося, що в умовах ажіотажу навколо підвищення цін і тарифів все більшої актуальності набуває необхідність консолідації дій соціальних партнерів з метою запобігання порушенням у сфері ціноутворення.

Також йшла мова про важливість прозорості у формуванні тарифів. З цього питання виступив і висловив свої пропозиції голова ЦК Профспілки Романюк О.І.