На захист прав трудящих і профспілкової організації Запорізького КП «Облводоканал».

На комунальному підприємстві «Облводоканал» Запорізької обласної ради після призначення нового генерального директора підприємства утворилася конфліктна ситуація у зв’язку із допущенням ним порушень законодавства про працю та перешкоджанням діяльності профспілки.

З перших днів своєї роботи на посаді керівника КП «Облводоканал» - в.о. генерального директора Дедюрін В.М. затримував виплату зарплати працівникам, порушував права профспілок: заважав роботі профспілки, не проводив колективні переговори.

«Спільно з первинкою ми відстоюємо право профспілки на її діяльність, а також право людей на отримання зарплати й вважаємо, що з керівником підприємства потрібно розірвати контракт й таким чином припинити свавілля, що чиниться проти діяльності профспілки, – прокоментувала ситуацію Алла Малигіна, голова Запорізької обласної організації Профспілки».

На розв’язання цієї ситуації Голова ФПУ Ю.М.Кулик звернувся з листом до керівника Запорізької облдержадміністрації, а голова Профспілки О.І.Романюк звернувся до Генеральної прокуратури і Запорізької обласної ради з проханням вжити дієвих заходів щодо запобігання порушенню законних прав працівників та профспілкової організації.

Варто відзначити, що Обком Профспілки підтримав профком підприємства в Орджонікідзевському районному суді м. Запоріжжя при розгляді позовної заяви в.о. ген директора КП «Облводоканал» про захист честі та гідності фізичної особи. «13 грудня ц.р. суд ухвалив рішення про відмову у задоволенні заявлених ним позовних вимог в повному обсязі» - повідомила Алла Малигіна.