2013 рік оголошено ООН роком міжнародного співробітництва по воді.

Беручи до уваги зв'язок з Цілями розвитку тисячоліття, та з метою підвищення обізнаності про необхідність розширення міжнародного співробітництва по воді і проблеми, з якими стикається в даний час управління водними ресурсами, особливо у відношенні доступу до чистої води, її розподілу та водопостачання, в 2013 році Всесвітній день води, який відзначається 22 березня, також буде присвячений співробітництву по воді.

Кампанія за право людини на чисту воду, спрямована також на розширення міжнародного співробітництва та його реалізацію в рамках державно-громадських партнерств, є однією з пропозицій Європейської Комісії. Організовуються заходи, що стосуються Всесвітнього дня водних ресурсів, підвищуючи таким чином обізнаність громадян, а також популяризуючи Європейську громадську ініціативу з права людини на воду і санітарію, розвиваючи міжнародне співробітництво в якості засобу для забезпечення води та санітарії для всіх.

У Швеції, Фінляндії, Німеччини, Італії і Чеській республіці в даний час діють спеціальні веб-сайти Кампанії в країнах ЄС на державних мовах. Сайт www.right2water.eu тепер також доступний на датському і грецькою мовами.

У Європі мільйони людей як і раніше позбавлені чистої, безпечної, доступної води і санітарії.

Європейська Комісія може добитися успіху в цьому напрямку, але це питання слід поставити на порядок денний! Необхідно зібрати один мільйон підписів громадян ЄС.

2013 є також роком Європейської громадянської ініціативи за право людини на воду і санітарію!