ФПУ повідомила членські організації, в т.ч. ЦК Профспілки, про нагальність прояву оперативності при здійсненні громадського контролю за дотриманням законодавства про оплату праці та профспілкового моніторингу стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

            Запропоновано наступне.

            Про факти порушення строків виплати заробітної плати та інші порушення трудового законодавства, виявлені під час здійснення громадського контролю, оперативно інформувати, крім територіальних органів Держпраці України та місцевих державних адміністрацій, також за телефоном Урядової гарячої лінії (тел. 0 800 507 309) та у Міністерство соціальної політики України (факс 044 289-00-98), адреса для електронних повідомлень Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

            З метою забезпечення моніторингу стану виплати заборгованої заробітної плати на підприємствах, первинні профспілкові організації яких входять до Профспілки, необхідно щоп’ятниці до  16-00 інформувати ЦК Профспілки електронною поштою (електронна адреса аkuleshaЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) про ситуацію з погашенням заборгованості з виплати заробітної плати. Інформацію слід надавати за формою, що додається.

Ненадання такої щотижневої інформації є підставою для не включення їх з переліку особливого моніторингу ФПУ.

            ФПУ також повідомила, що додаткові підприємства, зарплатна заборгованість на яких утворилася раніше, ніж у 2013 році, не можуть бути додані до сформованого і переданого для контролю КМУ Переліку.

            У разі появи нових підприємств-боржників із виплати зарплати, яка виникла вже у 2013 році, рекомендовано надавати їх у щотижневій інформації.

 

СПИСОК ПІДПРИЄМСТВ-БОРЖНИКІВ ІЗ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

Код ЕДРПОУ

Галузь

Повна назва підприємства

 

Форма власності,

Підпорядкування,

 

активне/

банкрутство

Кількість працівників на підпр-ві,

осіб

Кількість працівників, яким заборговано зарплату,

осіб

Заборгованість із заробітної плати, тис. грн. станом на:

Найбіль-ша трива-лість заборгов.

(місяців)

01.01.13

25.01.13

01.02.13

…..