З нагоди оприлюднення 4-го комплексного плану по залізничному транспорту, ЕФПОО говорить «ні» подальшій лібералізації суспільних послуг.
Що далі? Послуги з водопостачання? Охорона здоров'я?

19 лютого 2013.

Європейська федерація профспілок громадського обслуговування (ЕФПОО) стривожена тим, що Європейська Комісія (ЄК) своїм 4-м комплексним планом по залізничному транспорту продовжує слідувати ідеології лібералізації суспільного обслуговування в Європейському Союзі. ЕФПОО стурбована тим, що ті ж самі аргументи будуть застосовуватися і до інших суспільних послуг, таких як охорона здоров'я, водопостачання і санітарія.

ЕФПОО проводить Європейську кампанію за право людини на воду (www.right2water.eu), на підтримку якої було зібрано більше 1 мільйона підписів. Згідно даної ініціативи, вода та санітарія повинні бути виключені зі списку послуг, що регулюються правилами внутрішнього ринку, і вони не повинні бути лібералізовані. Прагнення чиновників лібералізувати громадські послуги породили в суспільстві величезний резонанс. Виразно ясно, що багато громадян ЄС не хочуть, щоб послуги з водопостачання було лібералізовано. Відповіді багатьох громадян свідчать про їхню стурбованість намірами чиновників ЄС стимулюватиме конкуренцію та здійснити приватизацію. Комплексний план по залізничному транспорту підсилює ці побоювання.