07 квітня 2021 року відбулося чергове засідання Президії  ЦК Профспілки. Зважаючи на те, що Уряд України продовжив карантинні заходи і посилив обмеження, направлені на запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, засідання відбувалося  дистанційно, у он-лайн режимі з використанням платформи ZOOM та дотриманням усіх протиепідеміологічних  заходів.

На засіданні Президії були розглянуті і обговорені наступні питання.

  1. Про III-ій пленум ЦК Профспілки.
  2. Про основні статистичні дані членських організацій Профспілки за 2020 рік.
  3. Про підсумки роботи щодо здійснення громадського контролю за  додержанням законодавства про працю членів Профспілки у 2020 році.
  4. Про підсумки роботи щодо здійснення громадського контролю законодавства про охорону праці членів Профспілки у 2020 році.
  5. Про стан справ з дотримання прав працівників в умовах  запровадження    заходів із запобігання поширенню COVID-19.
  6. Про підсумки Всеукраїнського конкурсу «Краща первинна профспілкова організація щодо здійснення громадського контролю за станом охорони праці» у 2020 році
  7. Про укладення договору про співробітництво з Київською міською

профспілкою  працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг.

  1. Про оплату праці, матеріальне стимулювання, гарантії та пільги керівників та штатних працівників виконавчих апаратів організацій Профспілки всіх рівнів.

Окремо зупинилися та обговорили питання  процесу реєстрації змін до Статуту Профспілки.

Окрім того, Голова Профспілки Олексій Романюк, зважаючи на нездоровий ажіотаж та намагання окремих  осіб ввести в оману  профспілкову спільноту щодо  запропонованих важливих змін до Статуту ФПУ та з метою  викривлення реальних подій  ознайомив членів Президії з інформацією про події пов’язані з процесом вдосконалення Статуту ФПУ.

Засідання президії відбулося в робочій, конструктивній обстановці, з детальним обговоренням всіх пропозицій і зауважень.

З усіх питань порядку денного були ухвалені відповідні постанови.