За інформацією Мінрегіону, Кабінет Міністрів виділив з резервного фонду державного бюджету 56 млн грн на відновлення водопостачання у місті Миколаїв. Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду 3 травня. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Забезпечення належної роботи підприємств житлово-комунального господарства, що є об’єктами критичної інфраструктури,  є одним із пріоритетів Уряду. Тому сьогоднішнє рішення є вкрай важливим та необхідним. Відтак виділені кошти будуть спрямовані на відновлення водопостачання у Миколаєві, де пошкоджено водогін. Наразі частина людей у місті залишилась без води. Тому ми маємо цю проблему вирішити», – зауважив Міністр.

Зазначимо, що проєкт розпорядження «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для фінансової підтримки МКП «Миколаївводоканал» передбачає виділення 56 млн грн з резервного фонду державного бюджету на безповоротній основі для надання фінансової підтримки  МКП «Миколаївводоканал». Зокрема, кошти будуть спрямовані на буріння нових артезіанських свердловин.