31 травня 2022 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №637 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії».
 
Документ передбачає, що з 1 червня 2022 року до 31 липня 2022 року ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” буде реалізувати природний газ за ціною 7 420 гривень (з урахуванням ПДВ) за 1 тис. куб. метрів газу виробникам теплової енергії в обсягах, необхідних для надання послуг з гарячого водопостачання. Укладення договору для забезпечення постачання природного газу за такою ціною можливе виключно за умови розірвання укладених з ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” угод про розірвання з 1 червня 2022 року договорів постачання природного газу на 2021-2024 роки (які були укладені на виконання підписаних у 2021 році між Урядом та АМУ Меморандумів про врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води).
 
Більш детальні умови постачання природного газу за такою ціною будуть визначені у договорах, які виробники теплової енергії повинні будуть отримати уже найближчим часом від постачальника енергоносія.