7 червня 2022 року відбулося засідання Президії ЦК Профспілки. Засідання відбувалося онлайн у форматі відеоконференції за допомогою платформи ZOOM.

 У Києві окрім Голови ЦК Профспілки Олексія Романюка і працівників виконавчого апарату були присутні голова Черкаської обласної організації Профспілки Іван Анашкевич та голова Київської обласної організації Профспілки Світлана Лєбєдєва.

 Відповідно до Порядку денного члени Президії розглянули наступні питання:

  • Про роботу галузевих підприємств та організаційно-правову допомогу профорганів членам Профспілки в умовах воєнного стану.
  • Про основні статистичні дані членських організацій Профспілки за 2021 рік.
  • Про підсумки роботи щодо здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю членів Профспілки у 2021 р.
  • Про підсумки роботи щодо здійснення громадського контролю законодавства про охорону праці членів Профспілки у 2021 р.
  • Про   Перелік  та розміри допомоги, компенсацій, заохочень, винагород  та інших  виплат (в тому числі у не грошовій формі) у 2022 році.
  • Про призупинення спільного проєкту з Об’єднаною Федерацією данських робітників (3F).

Також члени Президії розглянули цілу низку інших важливих і актуальних питань серед яких питання щодо проведення засідання чергового пленуму ЦК Профспілки; про бюджет ЦК Профспілки на 2022 рік та інші питання, які потребують оперативного вирішення у період воєнного стану.

Голова ЦК Профспілки Олексій Романюк запропонував розпочати засідання Президії з прослуховування гімну України та хвилини мовчання за загиблими, внаслідок воєнних дій росії проти України, воїнами ЗСУ, працівниками галузі, які загинули під час виконання своїх службових обов’язків та цивільними громадянами й дітьми.

Олексій Романюк зазначив, що присутні майже всі члени Президії, з вагомих причин відсутні голови Херсонської та Луганської обласних організацій Профспілки (Луганську область представляла головний бухгалтер) і висловив вдячність колегам за високу явку під час війни.

Враховуючи наявність кворуму, члени Президії перейшли до розгляду питань порядку денного. Учасники засідання активно включились в роботу висловлюючи свої пропозиції та зауваження. Обмінювались думками, пропонували шляхи подальшої роботи по всіх напрямках профспілкової діяльності.

З усіх питань  Порядку денного були ухвалені відповідні постанови.