Уряд створив Штаб із підготовки до опалювального періоду 2022/23 років під час воєнного стану. Очолить його Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Відповідне рішення прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 7 червня. 

«В умовах воєнного стану забезпечення підготовки об’єктів теплопостачання до опалювального сезону надзвичайно складне та відповідальне завдання. Зокрема, через пошкодження та руйнування об’єктів централізованого теплопостачання внаслідок бойових дій. Зрозуміло, що велике навантаження з підготовки до опалювального сезону  лягає й на місцеву владу.  То ж спільно ми докладемо максимум зусиль аби забезпечити теплом домівки наших людей», — наголосив Міністр Олексій Чернишов.

Основними завданнями Штабу є:

  • забезпечення своєчасної та якісної підготовки об’єктів житлово-комунального господарства (ЖКГ) та паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) до осінньо-зимового періоду;
  • оперативне вирішення проблем, координація управління системою відновлення зруйнованих/пошкоджених об’єктів ЖКГ та ПЕК під час військових дій;
  • управління резервом обладнання та матеріалів для використання в разі виникнення надзвичайних ситуацій під час проходження опалювального періоду;
  • якісне забезпечення споживачів житлово-комунальними послугами;
  • удосконалення системи розрахунків між споживачем та надавачем послуг;
  • сприяння укладанню договорів на постачання природного газу між підприємствами теплопостачання та газотранспортними підприємствами.

Згідно з ухваленим рішенням, до складу Штабу увійдуть представники Мінрегіону, Мінсоцполітики, Міненерго, Мінінфраструктури, Мінреінтеграції, МВС, Мінекономіки, Мінфіну, НАК «Нафтогаз України» та НКРЕКП.

Також до Штабу увійдуть генеральний директор ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг», голова правління НАК «Нафтогаз України», виконавчий директор Асоціації міст України та голова Міжгалузевої Асоціації з розвитку систем теплопостачання «Укртеплокомуненерго».

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив, що Уряд здійснює першочергові кроки з відновлення життєво необхідних послуг для населення та виконання основних будівельно-ремонтних робіт у громадах, що постраждали внаслідок військових дій.

ДЖЕРЕЛО